НЕМОЈТЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО ВАМ КОМУНАЛНИ ПОЛИЦАЈАЦ НАПИШЕ КАЗНУ: Доктор Кон- Обавезно се третира као предложено

Танјуг

12. 04. 2021. у 08:57

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да чим дође до већег попуштања мера, одмах дође до активирања корона вируса.

НЕМОЈТЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО ВАМ КОМУНАЛНИ ПОЛИЦАЈАЦ НАПИШЕ КАЗНУ: Доктор Кон- Обавезно се третира као предложено

Фото: Принтсцреен

- Мене иритира што када ми кажемо да је нешто обавезно, народ то третира као предложено. Рекли смо да су маске обавезне у кафићима на отвореном, а то нико не поштује- рекао је Кон.

Он је, гостујући на телевизији, казао да онај ко седи у башти и не носи маску, а попио је пиће, направио је прекршај и не би требало да се чуди ако му комунална милиција наплати казну.

Кон је указао да је Србија, када је реч о епидемији, у много бољој ситуацији него прошле године у ово време.

Додао је и да је Србија на правом путу и да без дилеме "полако излази из ове ситуације", а наша земља тренутно добро стоји због имунизације.

Говорећи о тржним центрима и њиховом отварању, Кон је навео да медицински део Кризног штаба није био за то да се они отворе одмах сутра.

Кон је навео да јеу Србији забележен само један случај тромбозе од почетка вакцинације.Додао је и да је упоређивање тог броја са бројем људи који свакодневно умире од последица заразекоронавирусом - бесмислено.

- То је потпуно бесмислено упоређивати. Ви када бирате вакцину бирате заштиту, а ако не бирате вакцину бирате заразу - рекао је он.

Лекари препоручују вакцинацију трудница, али како је рекао др Кон, држава не може да стане иза тога јер нема још довољно података.

Истакао је да ће се те препоруке појавити врло брзо, јер је потребно да се један део вакцинише и да се на основу резултата дефинишу препоруке.

- Овако када неко прими, преузима искључиво одговорност сам, као и лекар - закључио је члан Кризног штаба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

12.04.2021. 12:56

Ne može se menjati značenje reči. Ili je obavezno, pa svi moraju, ili je predlog, što znači da se čak i ne mora razmišljati o tome, jer ni vlada nije donela odluku (koja bi bila verovatno protivustavna), ili je treća opcija, preporuka, što znači da ko hoće može, a ne mora.