КАКАВ ЈЕ ПЛАН ЗА ПОВРАТАК У ШКОЛЕ? Ученици жељни живе речи

Новости онлине

12. 04. 2021. у 08:46

ЗА осмацима је пробни завршни испит. Уз поштовање епидемијских мера полагали су га у основним школама.

КАКАВ ЈЕ ПЛАН ЗА ПОВРАТАК У ШКОЛЕ? Ученици жељни живе речи

Илустрација/ Фото И. Маринковић

Кажу да им је потребна и жива реч наставника. По одлуци кризног штаба, уколико епидемиолошка ситуација дозволи, ђаци ће се вратити у школе 19. априла.

Онлајн настава уведена је 17. марта прошле године. Ипак, осмаци кажу да им је потребан и живи контакт са школом.

"Ово што се враћамо у школу је са једне стране добро зато што ћемо ћемо чути живу реч наставника, мада смо више радили за време онлајн наставе јер смо ишли сваки дан, али мислим да ће нам ипак значити повратак у школу", каже једна ученица.

Професори сматрају да је потребна непосредна настава.

"Непосредна настава је нешто што је заиста незаменљиво, трудимо се да максимално наставом на даљину не запоставимо квалитет рада. Оно што јесте квалитет наставе на даљину јесте да имају наставу цело одељење. Тако да имају прилику да комуницирају на нов начин", наводи Јелена Ивановић, директор ОШ "Нада Поповић" у Крушевцу.

У ресорном министарству указују на велику одговорност коју су показали и ђаци и професори.

"Рекао бих да је управо образовни систем доказао да је врло резистентан према трансмисији коронавируса. Пре свега захваљујући примени свих мера и наравно одговорности свих актера који су у овај процес укључени", напомиње Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја.

Тако би деца, у зависности од епидемијске ситуације, 19. априла требало да се врате на режим наставе који је важио и када су започела ову школску годину.

Ученици прва четири разреда ићи ће сваки дан у школу. Ђаци од петог до осмог, као и средњошколци, једну недељу ће слушати предавања онлајн, а другу недељу ће боравити у школским клупама.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)