"ТРПИМО ЛИНЧ И ПРЕТЊЕ": Огласила се компанија чији радник болесном дечаку није дао чоколадицу

Novosti online

12. 04. 2021. у 08:18

КОМПАНИЈА АД Подунавље Бачка Паланка, чији радници нису дали болесном дечаку (14) чоколадицу, поново се огласила, и сада тврде да због лажно пласираних информацијама у медијима њихови запослени трпе линч и увреде.

ТРПИМО ЛИНЧ И ПРЕТЊЕ: Огласила се компанија чији радник болесном дечаку није дао чоколадицу

Фото: Депозитфотос

- Од свог оснивања 1953. године (68 година) компанија Подунавље АД је унапређивала стандарде на тржишту и била пример вредности, савесности, посвећености купцу, хуманог односа и друштвене одговорности некада Југославије, а данас Србије.

Због тога смо информацију о ускраћивању помоћи дечаку угроженог здравља, испред нашег малопродајног објекта у Бачкој Паланци, схватили веома озбиљно и одмах реаговали, наводи се у саопштењу.

- Утврђивање истине у овом случају је наш врхунски приоритет. Након што смо упознати са догађајем који се одиграо испред једног од наших малопродајних објеката, формирали смо комисију која има задатак да утврди чињенице како бисмо могли да објективно информишемо јавност и предузмемо одговарајуће кораке. У току истраге представници комисије ће непосредно сарађивати и са породицом дечака и о резултату рада обавестити јавност - додају. 

Како кажу, као компанија оштро осуђују и боре се против сваке врсте дискриминације и насиља, укључујући и насиље које се врши пласирањем и ширењем лажних вести.

- У појединим медијима појавила се нетачна информација “да је трговац у продавници ошамарио дечаковог друга”. Због ширења ове нетачне информације, наши запослени у овом малопродајном објекту изложени су јавном личну, увредама и претњама. О мотивима оваквог поступка не желимо да нагађамо, већ ћемо као одговорна компанија учинити све како би се истина утврдила.

- За својих 68 година постојања, компанија Подунавље АД сваке године издваја средства за помоћ младим талентима, деци, бројним удружењима грађана, хуманитарним организацијама, особама са инвакидитетом, спортистима …У компанији у овом тренутку ради више од 900 запослених и у 130 објеката широм Србије они пружају високо квалитетну услугу нашим потрошачима. Ово је први пут од оснивања компаније да смо се у једном објекту суочили са оваквом врстом инцидента.

- Уз дубоко саосећање, дечаку и његовој породици желимо добро здравље, изражавамо дубоко жаљење због настале ситуације и до окончања рада комисије, нећемо се даље оглашавати, а случај ћемо предати и надлежним органима Републике Србије, полицији и тужилаштву. Утврђивање истине у овом случају је наш врхунски приорите - стоји у саопштењу ове компаније.

Дан раније, огласила се и мајка дечака

- У четвртак увече сам радила другу смену, а син је кренуо да се прошета. То ради увек после оброка, јер због дијабетеса мора да буде физички активан. Са собом је понео једну чоколадицу и чоколадну бананицу, апарат за мерење шећера у крви и пен-инсулин. У једном тренутку му се слошило. Шећер му је био 3,2, а нормалне вредности су од четири до шест - рекла је за Курир Марија М, мајка дечака.

Појео је обе чоколадице које је имао код себе, али му се стање за пет минута веома погоршало. Шећер му је пао на 1,9. Јако се тресао и грчили су му се сви мишићи. Другар који је био са њим се уплашио и успаничио. Ушли су заједно у ту продавницу. Син је продавцима, били су мушкарац и жена, рекао да има дијабетес, да му је позлило и замолио је за једну бананицу која му је потребна да би подигао ниво шећера у крви. Истерали су га напоље и рекли: "Ако немаш пара, изађи" - испричала је Марија.

ПАО НА БЕТОН

Дечака су, када је излазио из продавнице, ноге издале и пао је на бетон. Последњим атомима снаге дао је другу телефон и замолио га да зове тетку. Маму није хтео да узнемирава јер је била на послу.

- Друг мог сина је поново ушао у продавницу. Био је јако уплашен, није видео друго решење, те је покушао да украде бананицу. Трговац му је лупио шамар и истерао га напоље. Моја сестра је дошла за пет минута. Нашла је Михајла како лежи на бетону и грчи се. Друг је плакао. Сина су буквално секунде делиле од сигурне смрти. Још је био свестан, али је могао да падне у кому сваког секунда - прича Марија.

Дечаку М. С. је одмах било боље након што је попио "кока-колу", њене сестре су га одвезле кући, а њу тек тада обавестиле шта се десило.

- Ока нисам склопила те ноћи, нисам могла да дочекам јутро да одем тамо. Питала сам их да ли би могли да ме погледају у очи да је умро, а продавац је рекао: "Вероватно не". Рекли су ми и да не знају шта је дијабетес, те шта би било да сваки дан неко тражи нешто, а ја сам им на то одговорила да не морају да знају шта је дијабетес да би били људи. Па, не долази, ваљда, сваки дан неко дете и моли за бананицу да би остало живо?! - каже Марија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran

12.04.2021. 09:11

Јако сам тужан ,па зар да нам дјете умре због пет центи трговци се очито нису снашли али свима нама није на одмет много више људскости.