ДА ЈЕ БАР МИЛОШ ОСТАО ЖИВ: Мокрин у шоку, за 15 дана корона однела мајку, сина и оца - сво троје преминули у истој болници

Р. ШЕГРТ

11. 04. 2021. у 19:48

ВИРУС корона на најстрашнији начин покуцао је на врата породице Велди из Мокрина код Кикинде.

ДА ЈЕ БАР МИЛОШ ОСТАО ЖИВ: Мокрин у шоку, за 15 дана корона однела мајку, сина и оца - сво троје преминули у истој болници

Фото: Р. Шегрт

За кратко време оболели су син, мајка и отац, а онда су за само петнаестак дана све троје преминули. Од обољења изазваних ковидом 19 најпре је умрла Ружа (65), па њен син Милош (43), а онда и супруг Драгутин Велди (65). Лекари кикиндске Опште болнице нису успели да их спасу, а све троје су истовремено били на лечењу. Ниједно, а посебно синовца Милоша, не може да прежали стриц Зоран Велди , који се, када и они, лечио од ковида, такође у болници у Кикинди.

- Дај Боже да сам ја умро, а да он није. Ма, да смо све троје нас, а да је Милош остао жив. Био ми је као син. То је била душа од човека. Велика радилица и вредница. Не могу да се помирим да га више нема. Још пијем седативе и питам се шта је ово било. Милош је био потпуно здрав. То ми је рекао и доктор Прунић, који је уз њега био од почетка до краја - јада се Зоран Велди.

Најпре је оболео Милош. Вирус је, највероватније, донео с посла, из фабрике где је радио, прича нам стриц Зоран.

Фото: Р. Шегрт

- Када је добио температуру рекао ми је да се не осећа добро и да је тога дана једна жена на послу цео дан кашљала, али је шеф није вратио кући. Милош је брзо отишао код лекара, тестирао се. Био је позитиван. Пре тога мало је сумњао, али је поверовао када га је температура сломила. Жалио ми се и схватио да је озбиљно. После два три, дана и ја сам се тестирао. Заједно смо отишли у болницу. Милошу је болест отишла на плућа. Ја сам био на Инфективном, а он на Интерном, па на Интезивном. Стално сам се распитивао за њега. Докторка ми је рекла да је боље, а онда сам приметио да нешто избегава да ми одговара. Ништа нисам слутио, јер је Милош био млад, јак и здрав- препричава Зоран.

Неколико дана после сина разболела се Милошева мајка Ружа. Била је мало гојазна и дијабетичар. Вирус је брзо погоршао стање и изазвао проблем с бубрезима. Преминула је после пет дана лечења. Пре тога, два, три дана је била код куће.

За то време лекари су се борили да спасу Милоша. У једом моменту био је боље, али се онда стање нагло погоршало. Баш онако како лекари описују да корона код младих људи за кратко време изазива тешке последице.

ОСТАЛЕ СУПРУГА И ЋЕРКЕ

- ОД Милоша су остале супруга и три ћерке, од 17, 15 и 11 година. Како ће оне сада даље. Треба им помоћи, али ко. Мој Драгутин има и ћерку која с породицом живи у Банатском Аранђелову. Велика је наша породична туга - сведоши ожалошћени Зоран Велди.

- Милош јесте био потпуно здрав млад човек. Али десило се оно што лекари објашњавају на телевизији. Вирус је уништио његова плућа, која су била потпуно бела. Био је на респиратору. Код нас је добио терапију коју би му одредили на било којој клиници. Борили смо се, али нисмо успели. Његова смрт је пораз за читав тим лекара. Породица Велди је наш пораз - искрен је анестезиолог Владимир Прунић, о којем Зоран Велди похвално говори.

Каже да зна да се Прунић борио за сваки Милошев дах. Прича да се Милош пожалио да се плаши да ће умрети, плачући преноси Зоран, очајан због смрти синовца којег је много волео.

- Питам се што се овако на нас срушило. Ми смо поштена радничка породица. Били смо јако повезани. Много смо се поштовали. Мој Драгутин је волео мог сина као свог, а ја његовог Милоша као свог Дејана. Драгутин је био старији од мене, али јачи и здравији. Али, ето, оде - немоћно ће Зоран.

Фото: Р. Шегрт

Тек када је изашао из болнице Зоран је сазнао да су му умрли снајка Ружа и синовац Милош, а да му је брат Драгутин у болници. Шокирао се. Звао је Драгутина телефоном.

- За смрт сина нема утехе. Мислим да медицинско особоље није трабало да му каже да су Милош и Ружа умрли.То не може да се поднесе - жали Зоран Велди. Ни једна друга фамилија у овом крају није тако трагично осетила последице ове светске пошасти као они.

Р. ШЕГРТ

Фото: Р. Шегрт

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)