СВЕ ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ОВЕ ДВЕ СТВАРИ: Весић открио да ли нас очекује отварање затворених делова угоститељских објеката

Novosti online

11. 04. 2021. у 17:54

ЗАМЕНИК градоначелника Београд Горан Весић сматра да би у току седмице могло да се разговара о отварању затворених делова угоститељских објеката.

СВЕ ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ОВЕ ДВЕ СТВАРИ: Весић открио да ли нас очекује отварање затворених делова угоститељских објеката

Фото: Н.Живановић

- На основу одлуке Кризног штаба која је донета у петак град Београд на нашем штабу за ванредне ситуације данас донео одлуку да се од сутра отворе тржни центри на територији главног града и они ће радити до 22 сата - рекао је Весић за ТВ Вести

Како је додао, неће моћи да раде угоститељски објекти у тржним центрима, осим ако немају баште.

Фото: П. Митић

 

- Донета је одлука да раде до 22 сата да би се људи распоредили, да се не би стварале гужве. Власници тржних центара су дужни да се придржавају свих мера. Обезбеђење је дужно да упозорава оне који улазе да морају да носе маске, да одређен број људи буде у радњама у складу са бројем квадрата - навео је Весић.

Он је изразио очекивање да ће у току ове седмице моћи да се разговара и о отварању затворених делова угоститељских објетака.

- Мислим да се полако, с обзиром на број заражених, стварају услови да се разговара и о отварању затворених делова угоститељских објеката. Верујемо да ће се то догодити. То зависи од броја заражених, али и од процеса имунизације - објаснио је Весић.

Према његовим речима, Београд поново бележи пад броја заражених и јасно се види веза између броја заражених и вакцинисаних.

Весић је напоменуо да је у Београду са јучерашњим даном вакцинисано 37.6 одсто пунолетних грађана, док је у популацији од 65 и 74 године 68,6 одсто становништва.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)