ДОКТОР КОН ОДГОВОРИО НА ВАЖНО ПИТАЊЕ: Да ли можемо да се заразимо од вакцине са мртвим вирусом - ово је истина!

Novosti online

11. 04. 2021. у 17:20

ЧЛАН Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон навео је у емисији “Осврт” на ТВ Б92 да је у Србији од почетка вакцинације забележен само један случај тромбозе. Кон наводи да је тај један случај бесмислено упоређивати са бројевима људи који дневно умире у нашој земљи од вируса корона.

ДОКТОР КОН ОДГОВОРИО НА ВАЖНО ПИТАЊЕ: Да ли можемо да се заразимо од вакцине са мртвим вирусом - ово је истина!

Фото: Принтсцреен

– То је потпуно бесмислено упоређивати. Ви када бирате вакцину бирате заштиту, а ако не бирате вакцину бирате заразу – рекао је Кон у емисији.

Упитан о томе да ли вакцина која се базира на мртвом вирусу корона може да зарази особу која ју је примила, Кон каже да је то немогуће и да вирус не може да оживи ако је уништен.

– То је прича као да ли неко може да оживи мртвог човека – истиче члан Кризног штаба.

Говорећи о вакцинацији трудница, Кон каже да неки лекари препоручују, али да држава не може да стане иза тога јер нема још довољно података. Истиче да ће се те препоруке појавити врло брзо, јер је потребно да се један део вакцинише и да се на основу резултата дефинишу препоруке.

– Овако када неко прими, преузима искључиво одговорност сам, као и лекар – каже Кон.

Доктор Кон је подсетио да је у току недеља имунизације и позвао родитељу да вакцинишу своју децу против заразних болести како се не би створили услови за неку нову епидемију старих болести, које нам после овога, како каже, нимало нису потребне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)