СУТРА СЕ ОТВАРАЈУ ТРЖНИ ЦЕНТРИ: Горан Весић позвао Београђане - Поштујте епидемиолошке мере

Novosti online

11. 04. 2021. у 12:51

КАКО је одлучено на седници Кризног штаба, која је одржана у петак, Град Београд очекује да се од сутра ујутро поново отворе тржни центри, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

СУТРА СЕ ОТВАРАЈУ ТРЖНИ ЦЕНТРИ: Горан Весић позвао Београђане - Поштујте епидемиолошке мере

Фото: Новости

– То значи да ће после неколико недеља тржни центри поново почети да раде, али наравно, уз поштовање свих епидемиолошких мера. То подразумева ношење маски, контролисање колико људи може бити у свакој радњи и упозорења о безбедности од стране обезбеђења у тржним центрима. За сада неће бити отворени угоститељски објекти у тржним центрима, изузев ако имају баште које јесу у тржном центру а суштински се налазе на улици, ван тржног центра. Тржни центри радиће до 22 сата, управо због тога да превелики број људи не би био на једном месту и како би посетиоци могли да се распореде током читавог дана и обаве куповину која им је неопходна – казао је Весић.

Он је позвао све грађане Београда да у тржним центрима поштују све епидемиолошке мере, преноси Беоинфо.

– Ако се будемо придржавали свих мера и наставимо са вакцинацијом, у зависности од епидемиолошке ситуације доћи ћемо у ситуацију да се отворе и затворени делови угоститељских објеката. То је нешто на чему је Град Београд инсистирао, јер ми сматрамо да је увек неопходно наћи меру између рада привреде и заштите јавног здравља. Захваљујући сјајној вакцинацији у Београда већ пет дана имамо мање од хиљаду заражених дневно, чиме показујемо да брже можемо да се вратимо нормалном животу. Што се брже будемо вакцинисали брже ћемо почети да живимо нормално и сви ови кораци представљају кораке ка нормализацији живота. Потпуна нормализација зависи само од једне чињенице, колико се наших суграђанки и суграђана вакцинисало – поручио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)