ОДМАХ ШАЉИТЕ ПОМОЋ: Две Рускиње кренуле до Увца, али убрзо су у паници позвале хотел (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2021. у 20:14

ДВЕ Рускиње пре неки дан су из Ниша кренуле пут Увца, међутим, њихово до тада пријатно путовање прекинула је грешка у навигацији, због чега су завршиле заглављене у блату усред планинске недођије. Срећом, екипа цивилне заштите општине Ивањица знала је где да их потражи.

ОДМАХ ШАЉИТЕ ПОМОЋ: Две Рускиње кренуле до Увца, али убрзо су у паници позвале хотел (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/Info LIGA Ivanjica

Емила и Јулиа Сидорова пратећи сигнал навигације стигле су до шуме, недалеко од села Ковиље, где су се заглавиле у блату. Како у близини није било кућа, потпуно саме у суровим планинским условима, затражиле су помоћ.

Још увек није јасно због чега је навигација заказала и одвела Рускиње сеоским путем који не води никуда, па се због тога годинама и не користи. Додатно је ситуацију отежала и чињеница да нису знале да прецизирају где се налазе, али се ипак на крају захваљујући брзој реакцији Ивањичана све добро завршило.

- Кренуле смо из Ниша у Увац, али нас је навигација навела преко планине. Ту смо стигле до краја пута и заглавиле се у огромном блату. Нисам знала шта да радимо, позвала сам хотел у ком смо требале да одседнемо и рекла: "Шаљите помоћ, ми смо се заглавиле". Рекли су: "У реду, дајте нам локацију". Међутим овде нема интернета и нисамо могла никако да пошаљем локацију, звала сам их поново око 18 часова, а око 19 и 30 су се јавили из хотела и рекли да помоћ из Ивањице стиже за пола сата - каже Емила Сидорова за "Инфолигу".

Емила и Јулиа одмах су смештене у ивањички хотел, а у другом покушају да виде Увац помоћи ће им домаћин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)