ДАНАС ЈЕ ВАЖАН ДАН, ДЕСИЛЕ СУ СЕ ДВЕ ОДЛИЧНЕ СТВАРИ! Премијерка открила лепе вести у борби Србије са короном

Novosti online

10. 04. 2021. у 19:58

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић гостујући у Дневнику на Јавном сервису рекла је да је данас важан дан за Србију због две добре вести.

ДАНАС ЈЕ ВАЖАН ДАН, ДЕСИЛЕ СУ СЕ ДВЕ ОДЛИЧНЕ СТВАРИ! Премијерка открила лепе вести у борби Србије са короном

Фото Танјуг

- Након што се председник вакцинисао имали смо рекордан број вакцинисаних. Данас важан дан, десиле су се две феноменалне ствари. Прешли смо број од 30 одсто вакцинисаних старијих од 18 година и други што коначно данас имамо већи број отпуштених него примљених у болнице - рекла је Брнабић.

Она је додала да постоји нада да ће се овакав тренд наставити.

- За понедељак је најављено отварање тржних центара, надамо се да ће од 19. априла и деца моћи у школу, надам се да ћемо ускоро отворити и угоститељске објекте унутрашњи део, очекујемо стабилизацију ситуације - каже премијерка.

Брнабић је коментарисала и данашњи политички скуп под називом "Еколошки протест".

- Кршење мера је било оно што је данас виђено у Београду на тзв. Еколошком протесту. Али оно што је мене ужаснуло је што је тамо присутан и један од говорника био Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута који тврди да они имају подршку медицинских радника што апсолутно није истина. Кршење мера са онолико присутних људи гледао је и био присутан и доктор Зоран Радовановић што је мени лицемерно. Сетите се само колико су нападали онај скуп приликом отварања споменика Стефану Немањи где је било 200, 300 људи, а данас је било много више људи. Још једна разлика је што је овај данас био политички скуп против Александра Вучића коме су поручивали да је готов. Ово што сам данас видела је изузетно тужно било, мени потпуно несхватљиво и ја бих волела да видим те медије који извештавају о томе да виде тако неки скуп где говор држи рецимо доктор Горан Стевановић, а у публици је доктор Предраг Кон. Како би онда извештавали - питала је премијерка и додала:

- Како такви скупови нису организовани пре осам или десет година када није било фабрика за пречишћавање отпадних вода, када није било ни издвајано из буџета за екологију, када није ни постојао план за прелазак са чврстих горива на алтернативна. Није моја Влада тиме почела да се бави, већ Влада 2014. године на чијем је челу био Александар Вучић - објаснила је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)