ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ ОСУДИО НАПАД: Момци су мирно седели и нису давали никакав повод, овај чин је етнички мотивисан

Танјуг

10. 04. 2021. у 16:30

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је брутални физички напад Албанаца на двојицу српских младића у северној Косовској Митровици, који су мирно седели и нису давали никакав повод за такав чин, без сумње етнички мотивисан и последица антисрпске реторике из Приштине последњих недеља.

ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ ОСУДИО НАПАД: Момци су мирно седели и нису давали никакав повод, овај чин је етнички мотивисан

Фото Танјуг

О овом акту насиља данас смо обавестили и Брисел и захтевамо хитну реакцију међународних представника, али и снажан притисак на власти у Приштини да починиоци овог злодела што пре буду откривени и адекватно санкционисани, истакао је Петковић у саопштењу.

Он је указао да су младићи нападнути само зато што су Срби, зато што говоре српским језиком, у чисто српској средини на Косову и Метохији.

Петковић је оценио да је бруталном нападу кумовало појачано антисрпско расположење и екстремистичка реторика политичких представника из Приштине и истакао да такве поруке неретко буду окидач за овакве међуетничке нападе.

Догодило се оно на шта нажалост месецима упозоравамо - да када нема дијалога и разговора има инцидента на терену, нагласио је Петковић.

Он је истакао да Срби на Косову и Метохији не смеју и неће бити мете ни жртве било чијег терора нити политичких аспирација, попут најаве изградње војне базе тик уз север Косовске Митровице.

Петковић је позвао и замолио све Србе на простору Косова и Метохије да остану мирни и не подлежу провокацијама, додајући да ће њихова држава, на челу са председником Александром Вучићем, учинити све да их заштити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)