ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ДОКТОРА ЛАЗЕ: Изгубили смо светионик у медицини и приватном животу, био нам је идол и водиља

Novosti online

10. 04. 2021. у 16:03

ОПЕЛОМ на Новом гробљу у Нишу обележена је прва годишњица смрти др Миодрага Лазића из Ниша, познатог српског хирурга који је преминуо у 65. години од вируса корона.

ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ДОКТОРА ЛАЗЕ: Изгубили смо светионик у медицини и приватном животу, био нам је идол и водиља

Фото: Принтскрин РТС

Помену су присуствовали супруга Ана Лазић, ћерка Нина Вујошевић, као и други чланови најуже породице, и више десетина рођака, колега и чланова борачких удружења.

- Брзо је прошла ова тужна година. И даље имам осећај као да сам га јуче видела. Вероватно ће тако заувек да остане - рекла ћерка др Лазића Нина Вујошевић.

Колеге се Лазића кажу да су Ниш и Србија изгубили и великог лекара и великог човека.

- Др Лазић је свима нама на хирургији био водиља, идол, човек од кога смо могли да учимо како би требало водити се и кроз хирургију и кроз живот и какав би требало бити човек. Тиме што је он отишао ми осећамо велики губитак јер смо изгубили наш светионик како у медицини тако и у приватном животу јер је он био свима нама пријатељ а потом и учитељ. Остаје нам да следимо његов пут и бар у неком проценту будемо оно што је био др Лаза, а др Лаза је био неки ко је непоновљив - каже др Бобана Милојковић, помоћник директора Ургентног центра КЦ Ниш и колегиница др Лазе.

Доктор Лазић је до последњег дана радио у Ургентном центру, одбијајући да се повуче са радног места упркос годинама и великом ризику због придружених болести које је имао. Умро 14. априла 2020. године. На тај дан, ове године биће постављена спомен плоча у Ургентном центру КЦ Ниш који ће понети његово име.

И нишке градске власти су се на адекватан начин захвалиле др Лази на свему што је учинио за Ниш и Србију, преименовањем дела Улице Војислава Илића, која пролази испред Клиничког центра у Нишу.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)