БИЛА ЈЕ У ЧЕТВРТОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ: Чир на желуцу је био фаталан, огласила се болница у Пожаревцу након смрти труднице

Д.Н.

10. 04. 2021. у 11:50

У Општој болници у Пожаревцу у петак увече преминула је трудница И.М. (32) из Костолца, довежена у болницу око 19.10, у веома тешком општем стању.

БИЛА ЈЕ У ЧЕТВРТОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ: Чир на желуцу је био фаталан, огласила се болница у Пожаревцу након смрти труднице

ФОТО: Д. Новковић

Према речима Данка Николића, директора болнице, код ње су д тегоба доминирали болови у доњем делу стомака, леђима, јак кашаљ и бол у грудима.

- Пацијенткиња је била у четвртом месецу трудноће, шесте по реду, јер је она мајка петоро деце. Већ на пријему је била у полусвесном стању, притисак јој је био немерљиво низак, и витално угрожена. По хитном поступку прегледана је од стране гинеколога, кардиолога, радиолога и хирурга – рекао је Николић. Након ултразвучних прегледа срца и абдомена, пацијенткиња је подвргнута хитној хируршкој интервенцији приликом које је установљено унутрашње крварење услед пуцања улкуса -чира на желуцу.

- Екипа лекара учинила је све да спаси живот пацијенткиње, али је она нажалост преминула убрзо по окончању операције, у петак увече, у 22.35 сати – рекао је директор.

Он је навео да су лабораторијске анализе, између осталог, показале енормно низак ниво хемоглобина који је био 12, а референтна вредност је изнад 120. Ниво еритроцита - црвених крвних зрнаца, био је 30 пута нижи од граничних вредности. Све то указује на велики губитак крви пре интервенције лекара. Одмах на пријему пацијенткињи је урађен антигенски текст који је потврдио да је позитивна на коронавирус. Установљено је да је њен супруг у изолацији због ковида 19. Према речима директора Николића, није могуће тврдити да је смртни исход ове труднице повезан за коронавирусом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)