ДВОРИШТЕ БИВШЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ВИЛЕ УРЕЂУЈЕ ЗАКУПАЦ: Откривено ко је изнајмио кућу у Ужичкој 34 и сече дрвеће

В. ЦРЊАНСКИ СПАСОЈЕВИЋ

10. 04. 2021. у 15:30

МИСТЕРИЈА сече дрвећа у Ужичкој 34, на београдском Дедињу, на плацу који је припадао бившем српском и југословенском председнику Слободану Милошевићу, док му судски није одузет, решена је!

ДВОРИШТЕ БИВШЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ВИЛЕ УРЕЂУЈЕ ЗАКУПАЦ: Откривено ко је изнајмио кућу у Ужичкој 34 и сече дрвеће

Фото Архива

Дозволу за сечу и рашчишћавање дворишта тражио је и добио закупац ове државне виле, фирма SFC Consulting 011B д.о.о, у власништву бизнисмена Радомира Баје Живанића, оснивача "Верано моторса".

У допису који нам је стигао из Друштва за изнајмљивање некретнина "Дипос" д.о.о. наводи се да је ова непокретност у власништву Србије дата "Дипосу" на привремено коришћење, управљање и одржавање Закључком Владе од 12. марта прошле године.

- Предметни објекат је Друштву дат на привремено коришћење, управљање и одржавање у руинираном и девастираном стању, са запуштеним двориштем, обраслим шибљем и растињем и са обиљем нежељене вегетације - наводи се у допису који нам је достављен.

- Друштво је 30. априла 2020. закључило Уговор о закупу са привредним друштвом SFC Consulting 011B д.о.о, са седиштем у Београду, у улици Дипломатска колонија 19.

 Сеча сувишног дрвећа, Фото Архива

Дана 21. маја 2020. закупац се обратио овом Друштву са молбом за прибављање сагласности за рашчишћавање припадајуће парцеле КП 22609 КО Савски венац, на којој се налази предметни објекат, из разлога неприступачности терена обраслог обиљем вегатације, шибља и растиња.

Радомир Живанић, Фото Архива

Сходно томе, "Дипос" је истог дана закупцу дао сагласност да о свом трошку, а у складу са важећим прописима, искрчи сувишно растиње.

- Истовремено, Друштво је, након што је установљено да је предметни објекат у катастру непокретности евидентиран на погрешној позицији у односу на фактичко стање на терену, предузело све потребне радње пред Службом за катастар непокретности Савски венац, ради исправке уписа објекта - наводи се у допису који нам је стигао.

ДЕО И ДАЉЕ МИЛОШЕВИЋЕВ

СУСЕДНИ плац у Толстојевој 33 Милошевићеви наследници продали су пре пет година кошаркашу Николи Пековићу. Он је вилу, како су "Новости" сазнале, у фебруару продао Зорану Карићу. Један део плаца, рубни, не већи од 30 квадрата, и даље се води на преминулог председника Слободана Милошевића.

Фото АП

Као што су "Новости" већ писале, реч је о око 80 ари плаца, који се налазе у поступку реституције. Парцела је настала спајањем више плацева, а највећи је припадао трговцу Селимиру Антонијевићу, чији наследници траже и реституцију и деекспропријацију. Мањи део припадао је кћеркама чувеног књижара Геце Кона, Елвири и Мелвини, које су, као и цела породица, страдале у Холокаусту.

Милошевић је објекат добио на основу одлуке стамбене комисије Владе, у марту 1999, али му је судски одузет јер, како је суд утврдио, није на њега имао право пошто је већ добио и откупио суседну вилу у Толстојевој 33. Осим тога, није имао право да аплицира на државне некретнине ни пошто је био савезни функционер.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)