ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА: Принц Филип је био ослонац породице, али и целе земље

Танјуг

09. 04. 2021. у 15:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга, у којем је навео да је принц Филип увек био пример несебичне јавне службе, као и сталних настојања да својим ауторитетом и залагањем допринесе добробити Уједињеног Краљевства.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА: Принц Филип је био ослонац породице, али и целе земље

Фото: Инстаграм

- Својом личношћу и осећајем за одговорно вршење захтевних јавних дужности током деценија, стекао је неподељену наклоност не само Британаца, већ и читавог света. Био је дубоко посвећен добробити Британије. Ненаметљиво, али чврсто, освојио је срца својих сународника, али и свих људи без обзира на нацију, расу или вероисповест, који су ценили његову озбиљност, преданост, ведар дух и искрени патриотизам укорењен у непрестаном служењу држави током читавог низа деценија бременитих великим бројем изазова - навео је председник Србије.

Као потомак славних краљевских породица, додао је, принц Филип је и у најтежим временима показивао официрску снагу и доследност, чиме је био ослонац породице и целе земље која ће га памтити са поштовањем и дубоким уважавањем.

- Још једном изражавам дубоко саучешће, уверен да ће Уједињено Краљевство на прави начин наставити да памти принца Филипа, војводу од Единбурга - наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (11)

NIKOLA

09.04.2021. 16:48

Britanija je danas ostala bez svog voljenog Princa Filipa, a čitav svet bez jedne važne i značajne ličnosti i čoveka koji se sa ulogom supruga Kraljice Elizabete II nosio časno, pošteno, uzvišeno i u interesu svog naroda, a za dobrobit čovečanstva!