И ОЕБС КОНСТРУКТИВАН ПАРТНЕР У ПОМОЋИ РОМИМА: Званичници обишли деветочлану породицу у Лапљем Селу (ФОТО)

Д. ЗЕЧЕВИЋ

08. 04. 2021. у 19:32

У ЦИЉУ подршке ромској заједници у решавању проблема који стоје на путу бољег живота Рома на Косову, министар за заједнице и повратак Горан Ракић је данас са амбасадором ОЕБС мисије на Косову Мајкл Девенпортом, градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем и својим замеником из ромске заједнице Газменом Салијевићем, на обележавању 50. годишњице Међународног дана Рома обишао деветочлану Ромску породицу Емини у Лапљем Селу у општини Грачаница.

И ОЕБС КОНСТРУКТИВАН ПАРТНЕР У ПОМОЋИ РОМИМА: Званичници обишли деветочлану породицу у Лапљем Селу (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Званичници су том приликом породици Емини уручили помоћ у виду прехрамбеног и хигијенског пакета, а министар Ракић им је обећао да ће се интензивно радити на решавању проблема земљишта за изградњу стамбеног објекта како би овој породици трајно решили стамбено питање и недостатак нормалних услова за живот.

- Моја порука данас на обележавању 50. година од када је донета одлука о имену Ром, као званичног назива овог народа, химне и заставе да ћемо ми који смо прихватили одговорност да стварамо повољне услове за живот не само вашој већ свим заједницама на Косову и предано радити како резултати не би изостали. Мишљења сам да ово није једини дан када требамо са посебном пажњом да гледамо на ромску заједницу већ то требамо и радићемо сваког дана у години. Министарство за заједнице и повратак је ромској заједници и претходних година помагало кроз различите пројекте. Данас могу да вам обећам да ћемо наставити да помажемо и у будуће - казао је министар Ракић.

Он је истакао да ће инсистирати на томе, да сви који могу пруже помоћ у нимало лаком послу, обезбеђивању бољих услова у свим сферема живота ромској заједници.

Амбасадор ОЕБС-а се захвалио министру Горану Ракићу што је од самог почетка ступања на дужност министра схватио колико је важно помоћи ромску заједницу на Косову и истакао да ће ОЕБС бити конструктиван партнер Министарству за заједнице и повратак у остварењу планова.

Иначе, на почетку посeте општини Грачаница министар Горан Ракић, амбасадор ОЕБС-a на Косову Мајкл Девенпорт и заменик министра Газмен Салијевић, су на састанку са градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем разговарали о проблемима Рома у овој опшини и решавању истих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)