ПРОБА МАЛЕ МАТУРЕ: Осмаци сутра решавају задатке из математике

Б.Б.

08. 04. 2021. у 15:37

ПОЛАГАЊЕ пробног завршног испита за мале матуранте почиње сутра у 13 часова - тестом из математике. У суботу у девет часова "заказана" је провера знања из српског, односно матерњег језика, а од 11.30 часова осмаци ће решавати комбиновани тест. комбиновани тест имати истог дана са почетком у 11. 30 часова.

ПРОБА МАЛЕ МАТУРЕ: Осмаци сутра решавају задатке из математике

Илустрација Фото: И. Маринковић

Према речима Бранка Ружића, првог потпредседник Владе и министра просвете, науке и технолошког све је спремно за полагање пробне мале матуре.

- Пробни завршни испит треба да омогући ученицима да се упознају са процедурама испита и начином полагања - каже Ружић. - Ученици треба да раде задатке без тензије и без треме. Пробни завршни испит је провера тренутног знања, који треба да покаже колико су спремни и шта је још потребно да евентуално науче како би употпунили своје знање за завршни испит.

Пробни завршни испит одржаће се у школи, у групама не већим од 15 ученика, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Тестови се не оцењују, а ђаци имају 120 минута за решавање сваког.

Испитна питања је припремио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања. Како истиче Бранислав Ранђеловић, директор завода, задаци су ту складу са важећим предметним стандардима у нашем образовном систему, као и  са програмима и садржајима предмета који се тестирају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)