МОСТОВИ МАТЕМАТИКЕ СУ ЧВРСТИ И ВЕЧНИ: Радојичић - веома је важно остати на путу неговања оних правих вредности

Novosti online

08. 04. 2021. у 07:39

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда проф. др Зоран Радојичић поздравио је уводним говором учеснике Друге међународне онлајн конференције „Мостови математике” у организацији удружења „Млади математичар” из Врњачке Бање.

МОСТОВИ МАТЕМАТИКЕ СУ ЧВРСТИ И ВЕЧНИ: Радојичић - веома је важно остати на путу неговања оних правих вредности

Фото: Град Београд

Основна тема конференције „Годину дана после – искуства и изазови” односила се на изазове у образовању у условима пандемије, посебно у настави математике.

– Пандемија корона вируса је много тога у нашим животима пореметила. Тема је изузетно значајна и, нажалост, већ више од годину дана веома актуелна. Али мостови математике су, упркос свему, чврсти и вечни – рекао је градоначелник.

Он је додао да тема ове конференције упућује на један од највећих изазова у протеклих годину дана за све нас, а то је образовни систем у условима пандемије и конкретно, какве је ефекте пандемија имала на (онлајн) наставу математике.

– Неопходно је било брзо се прилагодити новонасталим околностима. Ту се на делу показала солидарност наставника, ученика, родитеља, али и читавог система. Драго ми је што је ова конференција пружила могућност да се упознамо и са искуствима других земаља у настави математике у условима пандемије – истакао је Радојичић.

Он је нагласио да је математика фундаментална наука и да је изузетно важно што се овом науком у Србији баве многи врсни научници и своје знање преносе младима.

– У модерном свету, у којем се данас систем вредности поставља врло често на сасвим другачије основе, веома је важно остати на путу неговања оних правих вредности које негују професори у раду са децом. И сам сам професор, па тим више и разумем да су управо професори они који носе огромну одговорност. Младост, памет и таленат деце којој се посвећујете свима нама уливају наду да ћемо у будућности живети у још бољем и просперитетнијем друштву. Као градоначелник ћу увек подржати овакве скупове. Важно је да са визијом математичког и научног размишљања градимо нашу будућност, будућност Града Београда и читаве земље, посебно у овако изазовним временима – закључио је градоначелник Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)