УМЕСТО КИНЕСКЕ, ПРИМИЛА "ФАЈЗЕР": Чачанка тврди да је добила погрешну другу дозу вакцине

В. И.

07. 04. 2021. у 21:46

ЧАЧАНКА Снежана Ћировић (на слици) тврди да је у среду ујутру приликом ревакцинације, грешком медицинских сестара, као другу дозу примила америчку вакцину "фајзер" уместо кинеске "синофарм", коју је добила 17. марта.

УМЕСТО КИНЕСКЕ, ПРИМИЛА ФАЈЗЕР: Чачанка тврди да је добила погрешну другу дозу вакцине

Снежана Ћировић / Фото приватна архива

Снежана наводи да је преживела стрес, као и да је у страху од замене цепива, јер је срчани болесник.

- Тек на потврди о примљеној вакцини видела сам, случајно, да пише да сам добила "фајзер". Вратила сам се у Дом здравља. Сестре су биле збуњене, објашњавале да је грешка само у писању потврде, јер сам добила "синофарм". Потом је дошла друга сестра и рекла да то није тачно и да сам, ипак, вакцинисана "фајзером".

Она додаје да су сестре биле нељубазне, чак и дрске. Чак су јој, како тврди, говориле да не треба да зове надлежне у Дому здравља, установи која спроводи имунизацију.

- Сада не знам да ли сам ревакцинисана или не, пијем лекове за срце, па се плашим како ће то утицати на моје здравље. Већ сам се обратила психијатру због страха, а Дом здравља ћу да тужим - казала нам је Снежана.

Директор Дома здравља у Чачку др Александар Пајовић рекао нам је да је упознат са случајем, и да се утврђује да ли је дошло до грешке у имунизацији и ако јесте, због чега, или се ради о административном пропусту.

Епидемиолог Аксентије Тошић истиче да оваква ситуација није уобичајена, али да је било сличних случајева.

- Нико од пацијената који су примили две различите дозе вакцина није имао апсолутно никакве здравствене проблеме - нагласио је др Тошић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)