ДРАМА НА ПОРОЂАЈУ НОВИНАРКЕ: "Доктор Крајиновић ми је говорио да се продајемо за 50 евра, ударио ме"

Новости онлајн

07. 04. 2021. у 15:19 >> 15:36

НОВИНАРКА Мина Смиљанић, која је постала мајка пре три месеца, са порођаја носи ружно искуство

ДРАМА НА ПОРОЂАЈУ НОВИНАРКЕ: Доктор Крајиновић ми је говорио да се продајемо за 50 евра, ударио ме

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

Дан који је требало да јој буде најсрећнији, према њеним наводима, покварио јој је др Томислав Крајиновић, анестезиолог из Гинеколошко-акушерске клинике "Народни фронт" у којем се породила.

Мина је на свом Инстаграм профилу поставила статус у којем је обелоданила своје искуство са порођаја, а у којем је изнела низ оптужби на рачун др Крајиновића - да ју је вређао, малтретирао, ударао... Доктор Крајиновић новинарку Телеграфа није хтео ни да саслуша шта има да га пита, а на поруку са конкретним питањем није одговорио нити на касније позиве.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mina Smiljanić (@mina_fu)

- Нисам се укључивала нити оглашавала до сада на тему сексуалног насиља, нити других одговорних тема, јер ни сама нисам била спремна. Нисам могла да се борим за друге жене, када нисам имала снаге ни да се за себе изборим. Зато што сам доживела тренутке слабости, какве нисам могла да замислим да ћу доживети - зато могу да разумем све жртве насиља, и да разумем да оне просто нису биле спремне нити довољно залечене да би о својим траумама говориле гласно. На време.

- Не, ја нисам била жртва сексуалног насиља, али сам била жртва акушерског насиља - о чему се такође говорило много у периоду док сам се ја лечила од траума свог порођаја. Прошла су три месеца, дете ми је значајно порасло, мени су се физички болови санирали, али и даље осећам срамоту и немоћ када се сетим појединих сцена са свог седмочасовног порођаја.

- Неки ће рећи да сам размажена, да би требало да ме буде срамота што се жалим а родила сам здраво дете, да сам неодговорна јер уносим страх будућим мајкама... и то су неки од разлога због којих сам стисла зубе и прећутала. Али права истина је да сам толико пута желела да вриштим, да сам данима плакала под тушем и да ми дође да одем до Народног фронта и др Крајиновићу, цењеном анестезиологу кажем - свака част, и да га питам - да ли се осећа моћно када вређа и понижава рањиве и беспомоћне труднице у порођајним боксовима?

- Прва ствар коју ми је рекао, на моје добар дан, јесте - “Ма ви новинарке се продајете за 50 еура. Ова моја струка не ради на вашу и још две / Адвокате јер су олош..”, и не могу да се сетим кога је још поменуо... видно сам била у шоку. На моје покушаје да његове изјаве схватим као шалу, он је додавао да сам дебелгуза, да сам неспособна јер не могу сопствено дупе да померим. У тренутку када се једна девојка поред мене породила, а ја и даље чекала да порођај крене, он ми је добацио - “Ти и даље ништа!? Па је л сам ти рекао да си неспособна..?”

- Да још поменем да ме је поприлично снажно ударио у леђа и десно раме, како би ми објаснио како да се наместим да ми убо иглу у сред кичме. То су фрагменти којих се сећам, јер сам у потпуном страху била, престрашена за живот свог детета, збуњена и одузета, први пут затечена у таквој ситуацији - написала је Мина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mina Smiljanić (@mina_fu)

Др Крајиновића није желео да одговори на питање да ли су оптужбе на његов рачун тачне. Чим је подигао слушалицу питао је "с ким причам?". Када је сазнао с ким прича, питао је "реците, шта вам треба", а чим је чуо питање о статусу новинарке, рекао је:

- Не користим друштвене мреже, довиђења.

Уз молбу да прокоментарише оптужбе на његов рачун поновио је "довиђења" и спустио слушалицу.

Након тога пуштена му је порука на коју није одговорио до изаласка овог текста, а није се више ни јављао на телефон.

Огласио се ГАК "Народни фронт" 

У ГАК "Народни фронт" кажу да др Крајиновић неће бити изузетак и да ће сигурно сносити санкције уколико се докаже да су наводи на друштвеним мрежама истинити.

- ГАК Народни фронт је установа која изузетно држи до свог професионалног угледа, како у пружању врхунских здравствених услуга пацијенткиња, тако и у односу запослених према пацијентима.

- Уколико било ко својим понашањем повреди радну дисциплину или Пословни кодекс Клинике, сноси санкције у складу са важећим законским одредбама. Ни др Томислав Крајиновић неће бити изузетак уколико се докаже да су наводи на друштвеним мрежама истинити. Како до сада нисмо имали посредна званична сазнања о предметном догађају, исти ни не можемо даље коментарисати - речено је у ГАК "Народни фронт".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)