"СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНЕ": Аустријанци направили специјалну репортажу о имунизацији у нашој земљи

Novosti online

07. 04. 2021. у 10:04

АУСТРИЈСКА државна телевизија (ОРФ) емитоваће вечерас специјалну репортажу о Србији, у којој представља нашу земљу као "рај за вакцине", земљу успешнију од ЕУ по питању вакцинације.

СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНЕ: Аустријанци направили специјалну репортажу о имунизацији у нашој земљи

Фото: В. Данилов

У емисији „Светски журнал“ (Wелтјоурнал), на ОРФ 2, како је најављено, у репортажи из Србије биће представљен процес вакцинације.

У најави емисије на сајту ОРФ се Србија представља као земља, која је после Велике Британије, најуспешнија у Европи по вакцинацији.

- Србија је после Велике Британије, земља у Европи, у којој је већина људи вакцинисана против корона вируса. Укупно 1,3 милиона од скоро седам милиона становника примило је најмање једну дозу, а више од 800.000 и другу дозу. Та земља на Балкану није чланица ЕУ, нити може приближно економски да се мери са већином земаља Уније, али је Србија у кампањи вакцинације знатно бржа и ушпеснија од ЕУ - констатује ОРФ.

Београд се, објашњава ОРФ, ослањао на широк спектар вакцина, а доступне су америчке, руске, британске, као и кинеске вакцине, које се могу слободно изабрати као „на менију“.

- Чак и странци, који немају пребивалиште у Србији, могу онлајн да се пријаве за вакцинацију и уколико постоји слободан капацитет, биће им одређен термин за пријем вакцине - додаје ОРФ.

ОРФ указује да је неколико Аустријанаца већ успело да закаже термин за вакцинацију на лицу места.

Репортер ОРФ прати у својој причи једну жену од Беча до Београда која долази ради вакцинације.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dubravka

07.04.2021. 11:29

Švajcarski Blick je juče objavio članak o vakcinaciji u Srbiji. Ambasador Srbije je objašnjavao kako se svako može prijaviti na vakcinaciju i otputovati u Beograd da se vaciniše. Medij je naveo da postoji jedan problem za strance: formular za prijavu postoji samo na srpskom jeziku.