ПРЕДСЕДНИК ПОКАЗАО ПАКЕТЕ ПОМОЋИ: Осим пензионера суплементе добијају још три групе људи, а ево и како ће бити достављени грађанима

Novosti online

05. 04. 2021. у 21:36

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас се обраћа нацији из студија телевизије "Вести".

ПРЕДСЕДНИК ПОКАЗАО ПАКЕТЕ ПОМОЋИ: Осим пензионера суплементе добијају још три групе људи, а ево и како ће бити достављени грађанима

Фото: Принтскрин

Председник вечерас говори о актуелним темама, између осталог и о новом пакету помоћи за пензионере.

- Ја знам да многи не живе најбоље, али знају да имају државу која брине о њима. Ми повећавамо плате и пензије и у ово тешко време. Да се вратимо само мало у прошлост да видимо како је то изгледало пре 10 година. Ја сам данас, што се тиче пакета, видео да пишу како смо се ми уградили у тај посао. Ми смо криви због њихове покварене маште, тих људи са тајкунских медија.

Фото: Принтсцреен

 

Ја сам потакао код њих ту покварену машту, где су одмах замислили шта би они украли. Они мисле да смо узимали само од једног произвођача, а ми смо узимали од чак пет. Све је то исти пакет, само од различитих произвођача. Али када је неко крао на мостовима, онда мисли да други краду на витаминима - казао је председник.

Он је истакао да је то додатни вид превенције, поготово за људе у мањим срединама који ретко користе суплементе.

- Већ од понедељка креће 700.000 пакета. Даћемо их и трудницама, породиљама и медицинским радницима. То ће поштари доносити људима на адресу, никаквих ту проблема нема, ја не знам које су то фабрике, али су ти произвођачи учинили цену за државу, и хвала им на томе. У мају пензионери добијају првих 30 евра, у септембру 50 евра, и у новембру још 30 - навео је председник Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)