РАД РЕСТОРАНА И У ЗАТВОРЕНОМ? Ово је предлог доктора Шеклера

Novosti online

05. 04. 2021. у 15:40

ПОЗДРАВЉАМ оне угоститеље који поштују мере и дозвољену квадратуру у објекту", казао је у емисији Осврт на ТВ Б92 Миленко Шеклер, вирусолог и микробиолог.

РАД РЕСТОРАНА И У ЗАТВОРЕНОМ? Ово је предлог доктора Шеклера

Фото: Н.Живановић

- Међутим, држава нема довољно људи који би то могли да исконтролишу - казао је Шеклер, поводом мера које су на снази од данас.

Фото: Принтсцреен/РТС

 

Он је чак предложио и могуће решење.

- Падало ми је на памет да сваки угледни објекат у Београду сигурно има интернет и видео-обезбеђење. Па ми је пало на памет и да сви могу на интернет да окаче стање у ресторану и инспекција може у сваком тренутку да их прати колико има гостију и шта раде и на основу тог записа може да напише казну и да их затвори до краја епидемије - казао је др Шеклер.

Како је рекао, једино би тако било поштено, јер на овај начин због малог процента људи који не поштују мере и раде целу ноћ и доводе до оваквог стања испаштају и они који се одговорно понашају и поштују мере и препоруке кризног штаба.

Фото Танјуг

 

- Угоститељи нису главни проблем, тај део привреде годину дана не ради нормално, а епидемија се све време дивља - казао је Миша Релић, председник Удружења ноћних барова и клубова Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)