ДЕТАЉАН СПИСАК МЕРА КОЈЕ ВАЖЕ ОД СУТРА: Ево шта се све од 6 ујутру мења у Србији

Новости онлајн

04. 04. 2021. у 18:28

НОВЕ мере које је предложио Кризни штаб важиће од сутра ујутру у 6 часова, саопштено из Владе Србије.

ДЕТАЉАН СПИСАК МЕРА КОЈЕ ВАЖЕ ОД СУТРА: Ево шта се све од 6 ујутру мења у Србији

Фото: Г.Ш.

Битна новина јесте да сви објекти и установе којима је рад дозвољен, имају јединствено дозвољено радно време од 6 часова ујутру до 22 часа.

Угоститељским објектима са баштом од сутра је дозвољен рад искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мера, које између осталог, подразумевају највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова. Такође, забрањено је извођење сценско-музичког програма (жива музика у баштама). Кафићи и ресторани и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића (без обзира да ли имају или немају башту) док достава остаје дозвољена 24 сата дневно, седам дана у недељи.

Још увек остају затворени тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају баште.

И даље је на снази мера да сви објекти морају обезбедити поштовање мера од минимум 9 квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично, где мора бити обезбеђено 16 квадратних метара по особи. У број присутних особа у објекту улазе и запослени.

Влада Србије напомиње да ће од сутра ујутру бити појачан инспекцијски надзор поштовања свих епидемиолошких мера на територији читаве Србије.

Апотеке, бензинске пумпе, лабораторије, ординације, ветеринарске амбуланте и слично могу радити нон-стоп свакога дана, као и до сада.

- Влада Републике Србије и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана. Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум, али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву - истакнуто је у саопштењу.

Вакцинација против короне одвијаће се без прекида, по унапред утврђеном плану, и у наредним данима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)