БРНАБИЋ О КОЛУ КОД СПОМЕНИКА СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Не можете да хапсите људе који су се мирно окупили!

Novosti online

04. 04. 2021. у 11:01

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић током гостовања у Јутарњем програму ТВ Прва рекла да антиваксери угрожавају националну безбедност.

БРНАБИЋ О КОЛУ КОД СПОМЕНИКА СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Не можете да хапсите људе који су се мирно окупили!

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

На питање како се одлучује ко угрпжава јавно здравље и како коментарише "корона коло" испред спомменика Стефану Немањи, одговара:

- Што се тиче кола код споменика Стефану Немањи - показали смо да нећемо никад људе хапсити и приводити за непријављене скупове уколико су они мирни. Имали смо у прошлости непријављене скупове који су трајали месецима. Не могу да користим своје субјективно виђење скупа - и ово је био непријављен скуп, мени је жао што се он одржао, али био је миран. Можемо да апелујемо да се то не дешава.

- Што се тиче антиваксера - угрожавају националну безбедност. Антиваксери на друштвеним мрежама угрожавају безбедност и животе људи, шире панику, лажне вести и због тога смо их привели. Мислим да је то била изузетно важна порука.

- Не можете да хапсите људе који су се мирно окупили - каже Брнабић.

Како даље наводи, од ових пет антиваксера који су приведени једна особа се вакцинисала, а истовремено шири лажне вести против вакцинације.

- Ви сте себе заштитили, а говорите како људи не треба да се вакцинишу. То је лицемерје, угрожавање туђих живота, док сте свој заштитили.

Каже да су наши људи "супер" и да је интересовање за вакцинацију велику, и упоредила ситуацију са градовима Европе где се одржавају велики протести и скупови против мера.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)