ВАЖНА ВЕСТ: Премијерка Брнабић демантовала наводе о обавезном ПЦР тесту за улазак у Србију

Novosti online

04. 04. 2021. у 10:47

ЈУТРОС је објављена вест да држављани Републике Србије који планирају да отпутују ван земље током празника, морају да имају на уму да их приликом повратка чекају нова правила.

ВАЖНА ВЕСТ: Премијерка Брнабић демантовала наводе о обавезном ПЦР тесту за улазак у Србију

Фото Танјуг

Како је објављено, одлучено је да је при повратку из Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније и Мађарске за држављане Србије обавезан ПЦР тест. Ово је демантовала премијерка Ана Брнабић наводећи да је ова вест зачудила.

- Није тачно, нисмо мењали. Они који су ревакцинисани могу да уђу без ПЦР теста, За све остале којима не треба ПЦР тест су држављани Мини Шенгена плус Мађарска и Бугарска - каже премијерка.

Када је у питању АстраЗенека довољна је једна доза, не само ревакцинација. На питање шта од сутра остаје на снази, а шта се укида, премијерка наводи:

- Од сутра раде угоститељски објекти на отвореном до 22 часа. Мало попуштамо мере, не превише - каже премијерка наводећи да је 26 одсто пунолетних грађана вакцинисано једном дозом, док је ревакцинисаних око 19 одсто.

- Верујем да ће Србија бити земља која ће пратити тренд Израела, Велике Британије и УАЕ - каже она и додаје да су те државе вратиле живот скоро у "нормалу".

- Надам се да ћемо до краја јуна вратити живот у нормалу - додаје.

- Оно што је важо - сутра нам стиже 106.470 Фајзер вакцина, и требало би 500.000 Синофарм - каже и додаје да се неће наставити вакцинација грађана из региона, али да ће се у будућности помагати.

Показали смо, наводи, солидарност у најтежим могућим временима - Северној Македонији смо послали 8.000 Фајзера, и 40.000 Спутњик В вакцине, што је за 24.000 грађана Северне Македоније. Како додаје, ово нема везе са политиком, али се нада да ће нас ово зближити у будућности.

- Народ из тих земаља види ту пружену руку. Драго ми је да је Србија препозната као земља која то може да уради и као једина земља на свету која има ту врсту солидарности - додаје.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)