ОД СУТРА РАДЕ БАШТЕ КАФИЋА, АЛИ ПОД ОВИМ УСЛОВОМ: Кон појаснио мере које сутра ступају на снагу

Новости онлине

04. 04. 2021. у 10:26

ОД СУТРА ће баште кафића и ресторана бити отворене, али ће моћи да се користе са 50 одсто капацитета, и тиме ћемо да легализујемо већ постојеће стање, изјавио је члан Кризног штаба др Предраг Кон.

ОД СУТРА РАДЕ БАШТЕ КАФИЋА, АЛИ ПОД ОВИМ УСЛОВОМ: Кон појаснио мере које сутра ступају на снагу

Фото: Принтсцреен

- Корекције којих ће бити од понедељка поразумевају да угоститељи могу да раде на 50 одсто капацитета на отвореном, а детаљи ће бити дефинисани током дана да би они који контролишу поштовање мера могли да их примене - изјавио је Кон.

Додао је да у баштама мора да буде размака од два метра међу гостима, а не међу столовима, и да морају да се носе маске.

- То би био увод у мало озбиљније поштовање мера, јер да смо те најосновније мере поштовали, не бисмо морали ни да се затварамо - закључио је Кон.

Он је коментаришући противљење вакцинацији оценио да се ради о пркошењу и инећењу што су људске слабости.

- Међутим, ту има и оних који то не раде из таквих намера, већ из врло свесних побуда да изазову отпор, а нема ни једног разлога за отпор, јер је вакцинација једини излаз из овога - рекао је Кон.

Он је додао како је таква врста кампање бесмислена, јер вакцинација није обавезна, већ препоручена.

- Ефекти вакцинације се виде. Више од 32 одсто становништва Београда је вакцинисано, и види се да у местима где је већи обухват вакцинације долази до заравњења криве, а тамо где је мањи обухват број оболелих расте - навео је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)