"САДА МИ ЈЕ ЈАСНИЈЕ ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН ЂИНЂИЋ!" Катарина Жутић о серији "Породица" као пресеку српског друштва

Novosti online

02. 04. 2021. у 16:09

СЕРИЈА „Породица“ не бави се само хапшењем Слободана Милошевића, она је пресек нашег друштва. Док сам читала сценарио, успела сам боље да дефинишем своје мишљење о томе зашто је убијен Зоран Ђинђић. Знала сам да је сметао многима, али у овој серији је све то изоштрено, каже глумица Катарина Жутић.

САДА МИ ЈЕ ЈАСНИЈЕ ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН ЂИНЂИЋ! Катарина Жутић о серији Породица као пресеку српског друштва

Фото: Принтскрин РТС

Глумица, која у серији тумачи лик Славице Ђукић Дејановић, високе функционерке Социјалистичке партије Србије и блиске сараднице бившег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, каже да јој се сценарио за серију веома допао, те да би је гледала чак и да није играла у њој, јер се она бави догађајима које смо сви заједно проживели.

- Серија, између осталог, говори и о томе због чега смо стали у транзицији, шта је довело до тога да је, таман када смо дали неки гас, када смо кренули првом брзином и покушали да пређемо у другу, неко повукао ручну. Она показује шта је све претходило убиству Зорана Ђинђића - каже Катарина Жутић.

Када је реч о Славици Ђукић Дејановић, чији лик тумачи у серији „Породица“, Катарина Жутић истиче да је највећи утисак на њу оставило то што је та жена уз породицу Милошевић остала до краја и додаје да наше друштво данас можда не би било овако подељено да смо сви остали доследни својим идејама као она.

- Мени је та линија лика била најзанимљивија. Ја сам, заправо, бранила тај лик, како ми то кажемо у глуми. Мислим да је она представник часних људи. Можда то звучи сувише помпезно, али она је интимно одбранила и свој образ, и своје уверење, и своје политичко и идеолошко убеђење оставши у тој кући до краја. Многи су отишли, а она је једна од оних који су остали - наглашава Катарина Жутић.

Глумица каже да се за улогу припремала тако што је гледала све интервјуе и јавне наступе Славице Ђукић Дејановић које је могла да пронађе на интернету.

- Све сам то пратила, гледала и буквално се кљукала тиме сваки дан. Усвајала сам њену мимику, гримасе и покрете гледајући њена гостовања у разним емисијама. Трудила сам се да сагледам и ширу слику, да схватим каква је она особа, наравно, онолико колико сам то могла да закључим из тих интервјуа. Све се то некако сложило у улогу коју играм - каже Катарина Жутић.

Она каже да Славицу Ђукић Дејановић није упознала лично, али је уочи емитовања серије била у прилици да комуницира с њом у телефонском укључењу током једне телевизијске емисије.

- Преко екрана сам комуницирала с њом уочи емитовања серије. То је био једини мој контакт с њом. Наравно, знам ко је она, жена је и дан-данас у Социјалистичкој партији Србије, остала је ту где је, остала је доследна ономе за шта она мисли да је права ствар и најбоље решење за наше друштво - каже Жутић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)