"МЛАДИ ЉУДИ УМИРУ ОД КОРОНЕ": Докторка Здравковић открила драматичне податке - у овом случају изузетно јака терапија не помаже

Novosti online

02. 04. 2021. у 10:02

У ПРИЈЕМНО-тријажну амбуланту сада долазе пацијенти са много тежом клиничком сликом, са много узнапредовалим пнеумонијама које захтевају одмах стављање на кисеоник, наводи директорка КБЦ "Бежанијска" коса др Марија Здравковић. Додаје да 95 до 99 процената како улази у болницу захтева кисеоник истог тренутка.

МЛАДИ ЉУДИ УМИРУ ОД КОРОНЕ: Докторка Здравковић открила драматичне податке - у овом случају изузетно јака терапија не помаже

Фото: Танјуг

- Огромно је оптећење срца у корони, плућа која губе капацитет, зато људи који имају срчану слабост најтеже пролазе. Млади људи нажалост умиру од ковида. Они умиру напрасно од компликавија стварања крвних угрушака иако ми дајемо јаку терапију, очигледно није до краја делотворна иако је свуда у свету до сада била потпуно ефикасана. Али корона је екстремно стварање тромбова да не може да се предвити у ком правцу ће се кретати болест - каже докторка Здравковић за тв Прву.

- Заблуда је миислити да има људи природно отпорних на корону, знам колеге који су били у црвену зони девет месеци, а заразили се на годишњем одмору. Зато је вакцина изузетно битна, јер сви који су се вакцинисали имају релативно лакше клиничке слике - истиче Здравковић. 

Да ли ће вакцине деловати и на појаву нових мутираних сојева вируса докторка каже да по њеним сазнањима у Србији није још увек дошао индијски тип вируса али да верује да ће у вакцину произвођачи стављати РНК нових сојева и да ће се ти проблеми решавати у ходу.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)