У СРБИЈУ СУТРА СТИЖУ ПРВЕ ВАКЦИНЕ ПРЕКО КОВАКС ПРОГРАМА: Дозе Астра Зенеке ће на београдском аеродрому дочекати министарка Јоксимовић

Тањуг

01. 04. 2021. у 21:13

ПРВИ контигент вакцина произвођача АстраЗенека преко Ковакс механизма сутра стиже у Србију, саопштило је Министарство за европске интеграције.

У СРБИЈУ СУТРА СТИЖУ ПРВЕ ВАКЦИНЕ ПРЕКО КОВАКС ПРОГРАМА: Дозе Астра Зенеке ће на београдском аеродрому дочекати министарка Јоксимовић

Фото: АП

Авион, којим ће бити допремљене вакцине, слетеће око 20 часова на аеродром ''Никола Тесла'', а дочекаће га министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Дочеку ће присуствовати и шеф политичког сектора Делагације Европске уније у Србији Дирк Лоренц, заменик директора Светске здравствене организације (СЗО) др Менгисту Абебауеху Асефа и директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова.

Директор канцеларије СЗО у Србији Марјан Ивануша изјавио је раније да се нада да ће прве вакцине из Ковакс система у Србију стићи почетком априла.

Он је рекао да се Ковакс систем, успостављен да би се вакцине обезбедиле и сиромашнијим земљама, суочава са истим мањком вакцина као и поједине државе, али да СЗО има циљ да вакцинама из тог програма до краја године вакцинише 20 одсто светског становништва.

Србија би у првој половини 2021. године из механизма Ковакс требало да добије 345.600 доза вакцине АстраЗенека, објављено је почетком фебруара у првој прогнози Алијансе за вакцине Гави.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)