ОЗЕЛЕЊАВАЊЕМ ГРАДА ДО ЧИСТИЈЕГ ВАЗДУХА

Промо

01. 04. 2021. у 17:00

ДРУШТВО за реосигурање „Дунав Ре“, уз подршку Компаније „Дунав осигурање“ и Министарства за заштиту животне средине, спровело акцију садње стабала као део пројекта друштвене одговорности.

ОЗЕЛЕЊАВАЊЕМ ГРАДА ДО ЧИСТИЈЕГ ВАЗДУХА

Фото: Промо

На иницијативу Друштва за реосигурање „Дунав Ре“, представници Компаније „Дунав осигурање“, заједно са представницима Министарства за заштиту животне средине и Општине Стари град, у склопу акције друштвено одговорног пословања, засадили су 16 стабала црвенолисне шљиве на Дунавском кеју на Дорћолу, како би озелењавањем града допринели унапређењу животне средине и улепшали овај део града.

„Кроз акцију садње стабала, трудимо се да побољшамо квалитет ваздуха, и на тај начин учинимо град чистијим и здравијим местом за наше суграђане. Побољшање квалитета ваздуха један је од приоритета у нашој земљи, а реализација ове акције уз подршку Министарства за заштиту животне средине потврда је успешне сарадње и партнерства“, навела је председница Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“ Ивана Соковић.

Фото: Промо

„Овај дрворед ‘Дунав Ре’ поклања пословним партнерима, Београду и Србији. Симболично га је назвао ‘парк осигурања’, јер стабла представљају сектор осигурања и осигуравајуће куће које послују на територији Републике Србије“, истакла је председница Извршног одбора „Дунава Ре“ Зорана Пејчић. Она је даље навела да „рудници угља и фабрике које емитују велике количине угљен-диоксида изазивају озбиљне климатске промене које могу имати катастрофалне последице. Фактор животне средине све више постаје саставни део стратегије осигуравача и реосигуравача не само због очувања животне средине и одрживости, већ и зато што се ова иницијатива уграђује у културу самих компанија.“

Фото: Промо

Председнице компанија „Дунав осигурање“ Ивана Соковић и „Дунава Ре“ Зорана Пејчић заједно са државном секретарком Јеленом Танасковић пресецањем врпце званично су отвориле овај „парк осигурања“, и уз присуство представника Општине Стари град и ЈКП „Зеленило Београд“, посадиле прве саднице дуж бициклистичке стазе.

„Овакве акције представљају најбољи пример друштвено одговорног пословања и показују како се заједничким напорима унапређује животна средина. Надамо се да ће то и у будућности бити подстицај другим привредним субјектима да на сличан начин допринесу стварању здравијег и чистијег окружења“, наводе представници друштва за реосигурање „Дунав Ре“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)