ПРЕВАРА СА АУКЦИЈОМ РОНАЛДОВЕ ТРАКЕ НИЈЕ ЈЕДИНА: Породица тешко болесног Гаврила се недавно суочила и са отимањем новца за његово лечење

Novosti online

01. 04. 2021. у 15:06

КРИСТИЈАНО Роналдо из беса је у финишу утакмице против Србије на стадиону "Рајко Митић" бацио капитенску траку националног тима.

ПРЕВАРА СА АУКЦИЈОМ РОНАЛДОВЕ ТРАКЕ НИЈЕ ЈЕДИНА: Породица тешко болесног Гаврила се недавно суочила и са отимањем новца за његово лечење

Фото Приватна архива

 Ватрогасац Ђорђе Вукићевић узео је траку са терена и ставио је на аукцију са жељом да помогне малом Гаврилу  Ђурђевићу, који болује од ретке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије, потребно је 2,5 милиона долара за лек "Золгенсму" и лечење у иностранству.

За помоћ маленом Гаши лицитирало се на сајту Лимундо, а изузетно велике своте новца навеле су њихов тим да провере сваку понуду. Убрзо се испоставило да је много понуда лажно, те је тако са 1.280.000.000 динара, права понуђена цена спала на 10.000.000.

Тако су снови једне породице срушени у секунди. 

Ипак, није први пут да су се са оваквим проблемом сусрели. 

Наиме, 15. марта обијен је кафић у којем су се окупљали пријатељи породице малог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца. Починиоци су из кафића однели две кутије у којима је био новац за лечење детета, а власник је тада истакао да осим тога није украдено ништа вредно - ни скупоцена пића, ни телевизор, ни друга опрема.

Десет дана касније објављено је да је мушкарац из Јагодине ухапшен је због тог кривичног дела, а он је, како је тада саопштено, највероватније био организатор и главни извршилац дела. Признао је и да су са њим била још два мушкарца. 

Без обзира на овај догађај, борба за Гаврилов живот наставила се тада, па ће и сада.

Фото: Д.Новковић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)