ОВЕ НЕДЕЉЕ ПРАВИ ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Метеоролог најавио какве нас временске прилике очекују у наредном периоду

Novosti online

31. 03. 2021. у 09:34

У СРБИЈИ ће наредних дана бити право пролећно време, али брзо ће се ствари преокренути. Од најтоплијег дана у недељи до кише и грмљавине дели нас само 72 сата.

ОВЕ НЕДЕЉЕ ПРАВИ ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Метеоролог најавио какве нас временске прилике очекују у наредном периоду

Фото: Катарина Михајловић

Жива у термометру скаче крајем недеље, тачније у петак, када нас очекује чак 24 степена, али већ у суботу и недељу биће нам потребан кишобран и кабаница.

Метеоролог Марко Чубрило открио је какве нас временске прилике очекују у наредном периоду.

- Данашње пролазно наоблачење над деловима региона је последица премештања фронта оклузије који ће после подне одмицати даље на исток тако да ће бити сунчаних интервала над већим делом региона. Сутра и у четвртак претежно сунчано и топло, само понегде уз умерену облачност, ветар слаб, а дневни максимум од +15 до +22 степена Целзијуса.
У петак и даље топло али после подне нестабилно и тада је могућа појава и првих грмљавинских пљускова, док се у ноћи ка суботи очекује премештање хладног фронта са северозапада који би донео конкретнију кишу, појачан северозападни ветар и јаче захлађење.
Чубрило је нагласио да ће суботу над већим делом региона бити претежно облачно, ветровито и хладније, повемено уз падавине. Више падавине над средишњим, планинским пределима где би се снежна граница могла кретати на око 800мнв. Најмање падавина на крајњем северу региона као и дуж обале Јадрана.

Дневни максимум знатно нижи у односу на протекле дане и требао би се кретати од +5 до +13 степени Целзијуса.

- Други дан викенд такође уз доста облака, али уз ређу појаву слабе кише и то углавном на истоку и југу региона, док ће снежна граница и даље вероватно бити на око 800мнв. После подне свугде престанак падавина и делимично резведравање. Дуваће појачан, северозападни ветар који ће увече ослабити. Дневни максимум вероватно између +4 и +13 степени Целзијуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)