ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ У БЕОГРАДУ: Саобраћајци масовно искључују возила због једне ставке (ФОТО)

Novosti online

30. 03. 2021. у 16:28

ПРИПАДНИЦИ саобраћајне полиције у Београду у току акције појачане контроле саобраћаја уз употребу возила опремљених камерама и савременим информационим системима данас су за само четири сата из саобраћаја искључили 52 возила којима је истекла регистрациона налепница.

ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ У БЕОГРАДУ: Саобраћајци масовно искључују возила због једне ставке (ФОТО)

Фото: МУП

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић истакао је да ће саобраћајна полиција у наредном периоду спроводити појачану контролу уз употребу ових возила, која доприносе већој ефикасности у откривању прекршаја.

Милинковић је прецизирао да је у прва четири сата контроле поред прекршаја истека регистрационе налепнице, откривено и пет прекршаја некоришћење сигурносног појаса, два возача су санкционисана због вожње без возачке дозволе, док су двојица прекршајно кажњена због непрописног претицања.

Возила опремљена модерном и савременом технологијом, између осталог, омогућавају полицијским службеницима да директно из аутомобила провере лица и возила.

Такође, возила имају уграђен систем препознавања таблица и њихово упоређивање са базом несталих и нерегистрованих возила, комуникацију и успостављање видео-везе са колегама, као приступ систему видео-надзора, као и ГПС навигацију патролних јединица како би брзо и правовремено стигле на лице места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)