ШЕКЛЕР ОШТРО ОДГОВОРИО ТЕОРЕТИЧАРИМА ЗАВЕРЕ: "Више људи умре од вијагре него од вакцине, нека докажу да корона не постоји!"

Новости онлине

29. 03. 2021. у 19:49

ЗАШТО више нема грипа, трују ли нас из ваздуха, зашто неки у вакцинама виде спас, а други претњу, јесу ли све ово смислили фармакомафија и Бил Гејтс.

ШЕКЛЕР ОШТРО ОДГОВОРИО ТЕОРЕТИЧАРИМА ЗАВЕРЕ: Више људи умре од вијагре него од вакцине, нека докажу да корона не постоји!

Фото: Принтсцреен/РТС

Хоће ли и кад све ово да прође, на сва ова питања одговарао је микробилог и вирусолог Ветеринарско специјалистичког института “Краљево”, Миланко Шеклер, који се током читаве своје каријере бави изучавањем вируса, пише Круг.

Др Шеклер је био део тима (у којем су били још и Дејан Видановић и Бојана Тешовић), тима који је “прочитао” геном вируса корона у Србији, а резултати су уписани у светску базу података. Шеклер је координатор националне референтне лабораторије за авијарну инфлуенцу, грозницу западног Нила и инфективни бронхитис, шта је корона код животиња и овој теми прилази са научне стране, али се, каже, за ових годину дана – наслушао разних теорија завере.

– Највише бих волео да ти људи који су “храбри”, не носе маске, сматрају да је све измишљено, да вирус не постоји, подсећају како више умире од канцера и других болести, оду у било коју ковид болницу на једну кратку екскурзију да виде како то изгледа у пракси. Не морају да носе маску, али да потпишу да је, ако се разболе и умру, то само њихова ствар. Нека покажу у пракси како је све измишљено. Нека стану иза својих ставова, као што ја стојим иза својих. Нека нам покажу да корона не постоји, да је све измишљено, да је вирус будалаштина. Да сам на месту власти, дао бих таквима плату од 1.000 евра да иду без маске да раде у ковид болнице. Ако покажу да је све то заблуда, да сви изађемо из овог циркуса. Ако нико од њих не умре, онда је ово све измишљено, идемо кући сви и нећемо више да причамо о корони. И мени је досадило! –  каже др Миланко Шеклер.

Набрајајући теорије завере, он наводи да су ту оне од чиповања, прскања отровима из ваздуха, план смањења броја становника на планети који има милијардер Бил Гејтс:

– Да је прича о том плану тачна, питам се, зар не би неко направио вирус који, опрости ми Боже што то кажем, убијао децу? Зашто би неко правио вирус који убија маторе који ће, сами од себе, ускоро завршити свој животни век? Опет, Боже ме опрости што то кажем, али кад убијаш децу, младе, они после не могу да праве децу и за пола године таквви „планери“ би смањили популацију. Те „деце“ не би било кад дође њихов ред да се репродукују. То је одмах милијарда, просто као пасуљ. Наводим то само као пример.Или – чиповање! Шта некоме треба да ти уграђује чип, кад имаш мобилни? Човече, они знају кад си причао, с ким си причао, шта си рекао, с ким си био, где си био, шта те занима, шта си претраживао, шта купујеш, знају све зато што се све види на твом телефону и то ти не смета, али зато ће неко, кроз вакцину, да простите да вам шине чип у „дебело месо“ и онда ће он као знати где си. Шта ће му то, кад он у вашем телефону има много више ваших података.

Фото: Принтскрин

Или прскање отровима из ваздуха! Ко прска Америку или Русију чији радари на пет километара виде предмет величине јајета у ваздуху. Ови теоретичар имају и на то свој свој одговор! Кажу: прска свако своје! Стварно не могу да разумем, неки људи треба да се обрате за помоћ када то у шта верују превазиђе границе реалности. Има сигурно нека терапија за то, то може да се лечи – каже саговорник.

Као научника, истиче, посебно га вређају тврдње да „вакцина није могла да буде направљена, зато што вирус још нико на свету није изоловао“!

– Одмах ту ствар да решимо: вирус је, само у Србији, изолован у неколико лабораторија. Па, у Ветеринарском институту, у градићу Краљеву, секвенционирали смо 150 вируса, знамо сваку „длаку“ његову, сваки нуклеотид, сваки геном, као да смо урадили ваш или мој геном и да знамо све наследне болести које, можда, имате, где су вам слабе тачке у организму! Ми смо то урадили за тај вирус и онда ми неко каже да „вирус није изолован“!

Или – тврдња да коронавирус није природан, него вештачки! То је још једна од заблуда: Бог је најмаштовитији, сви људи да се скупе и сву машту да ставе на један тас, а Бог с друге стране, лако то одува, јер он има своје планове и најслађе се смеје кад му ти испричаш шта си планирао. Наука и наши резултати овде показали су тачно како тај вирус функционише. Не причам на основу нечега што сам читао, то смо ми урадили, наши су резултати. Др Дејан Видановић је највише радио секвенционирање, а у врху је за методологију секвенционирања у Србији, према резултатима се тачно види да је 96% сличност вируса који је сада присутан са вирусом код слепих мишева. То је невероватно сличност!

Др Шеклер подсећа да су, након тврдњи да је “вештачки вирус пуштен из лабораторије у Вухану”, које је износио и бивши амерички председник Доналд Трамп, на позив Кине у ту земљу отишли представници Светске здравствене организација. Међународна група експерата из свих земаља света, како наводи, после вишемесечног истраживања одбацила је сваку могућност да је вирус из Вухана побегао из лабораторије и да је јасно да су извор вируса слепи мишеви, а да је последњи домаћин вероватно нека од дивљих животиња. Као прилог тим тврдњама, Шеклер наводи откриће да је животиња цибетка, какве нема у нашим крајевима, била узрок појаве болести САРС.

– Кинези су ту животињу, која живи у природи су почели да одгајају и од ње користе крв, јер су јели њено месо и пили крв верујући да враћа виталност старим људима. Те животиње гајене су у огромним кавезима. Има неколико таквих врста, а ја сам издвојио ту животињу, јер је за њу доказано и цео научни свет зна да је изазвала САРС који се појавио пре 16 – 17 година. Сада се сумња на панголину, љускавца који има оклоп, а подсећа на јазавца или на змије као последње домаћине вируса. Стручњаци Светске здравствене организације рекли су: нешто од тога, а оно што је још то потврдило је чињеница да су Кинези, месец дана од појаве коронавируса, све те фарме затворили, поубијали животиње и затрпали. Њима је, отприлике, одмах било јасно како се ланац наслонио. Борили су се против заразе и није им било битно да у том тренутку доказују да ли је то или није. Била је битно само да се то заустави и види се по епидемиолошкој ситуацији и у Кини да су радили добро, јер видите колико је код њих мали број заражених у тако огромној земљи.

На питање о зарадама које ће „фармакомафија“ направити продајом вакцина, Шеклер одговара подсећањем да, тренутно, у свету има 6 – 7 вакцина против ковида 19, да се оне развијају у још око 200 компанија у различитим врстама власништва у 40-ак земаља и да су истраживања на тридесетак вакцина – у завршној фази. Све га то, наводи, подсећа на – пирамидалну штедњу, где су новац зарадили само они који су први уложили:

– Они који су на крају уложили, изгубили су новац, па нимам осећај да ће и овде многи који су кренули у прављење вакцина закаснити. Неће стићи да је произведу, а овај циркус (ево и једна оптимистичне поруке!) ће проћи! Све ће ово ући у завршну фазу, па ћемо, можда имати вакцине и на свакој трафици и биће јефтине. Зарада од вакцина је минораа у односу на зараду на лековима против болова, депресије, на лековимаа за смирење и, веома важно, средствима за потенцију! Ту је лова, то се троши деценијама, а вакцине једном два пута у животу. Шта њима све то треба уз отпор јавности, антиваксера. Више људи од вијагре умре у Србији, гарантујем животом ,него што ће умрети од вакцина, бар једно 50 пута. Делује мало иронично, можда и вулгарно, али је тако. Вијагру коју производеи „Фајзер“ човек купи сам у апотеци без рецепта, али нас то не занима.

Где је данас нестао обичан грип, честа су питања која грађани постављају на друштвеним мрежама?

– Како зашто нема грипа: оволике маске, оволике дистанце? Грип је практично вирус који који је потпуно различит од овог, али његова улазна врата инфекције су иста као и за корону – респираторна инфекција. Самим тим, све мере заштите које постоје за цовид 19,  важе и за грип. Иако су то два потпуно различита вируса морамо да знамо: код инфицираних коронавирусом лучи се један интерферон, врста неспецифичне заштите од вирусних инфекција. Другим речима, када се неко инфицира короном он лучи интерферон који спречава било коју другу вирусну инфекцију. Отприлике, када се неко инфицира коронавирусом, ом излучи интерферон и каже: „Овог сам ја заузео, не дам га никоме, ја га трошим и радим са њим шта хоћу!“ и грип не може да уђе у човека који је добио корону. Једноставно, то траје месецима: ниво интерферона је такав да спречава инфекцију другом вирусном болешћу, сви РНК вируси имају такве механизам. С друге стране, постоји програм праћења грипа! Ја добијем недељни извештај грипа за Србију. Знате, постоји велика група људи у Србији којима је задатак да прате епидемију грипа и појаву, али – нормално је да грипа скоро, па да нема, иако се раде анализе. Није то ништа необично: нити се грип претвара у корону, нити корона у грип. Не може пас да постане мачка, како год га ошишли – и обратно – категоричан је саговорник.

Врло често може се срести и питање: зашто терапија за оболеле од ковида садржи антибиотике када је у питању вирусна болест? Др Шеклер каже да је лечење антибиотицима – сасвим логично.

– Вирус направи улазна врата инфекцији. Он се умножава у површинским ћелијама носа, слузокоже, силази низ трахеју, дубоко у плућа, за све ћелије може да се веже, може за површину слузокоже црева (зато има људи који имају пролив од короне), може да се веже за ћелије бубрега, срца, али да се вратимо на плућа. Укупна површина плућа је површина већа од фудбалског терена. Кожа је наш највећи орган површине испод два квадратна метра, а замислите плућа те површине. Када вирус уђе оштети толику површину којом ви узимате кисеоник, бактерије се размножавају. Замислите какав је улазак бактерија из ваздуха! Ако пацијент не би добио антибиотик, бактерије би букнуле за дан-два, улетеле у крв, рашириле се по читавом организму и долази до тровања крви, сепсе. Не можемо другачије да спречимо, вирус кад уђе оно – све је оштећено као да те неко исекао жилетом. Вирус само отвори врата и улете бактерије. Не можемо да спречимо вирус да отвори врата, па онда прскамо антибиотиком да би спречила секундарна, бактеријска инфекција. Антибиотик не делује на вирусе, а ово што сам испричао, гарантујем животом, да ће 99% људи разумети, можда неће само неки „контраш“.

Фото: Принтсцреен/РТС

Антивирусне терапије су, истиче др Миланко Шеклер, прескупа, токсична још увек недовољно безбедна:

– Имамо антибиотике за бактеријске болести, али за вирусе тога нема, а неће скоро ни да буде. То да може неко би направио за све вирусне болести за које немамо решење, за сиду, за афричка куга свиња која се сад појавило у Србији пазите назив афричку кугу свиња.

Саговорник, на питање – колико разуме то што је народ збуњен чињеницом да противепидемијске мере које су прописане – већина грађана, углавном поштује, али да је збуњеност изазива то што мере, као да нису исте за све? Не можете народу говорити једно, а радити друго, ако забрана окупљања важи за славе, зашто је дозвољено присуство великог броја људи на сахрани патријарха и на отварању споменика, има ли објашњења зашто су скијалишта радила пуним капацитетом ове зиме, како је могуће да су одржавани неки концерти и бројне прославе?

– Говорим без “длаке на језику”: не одговарам никоме: све је мој лични став. Иза мене не стоји ни институција у којој радим, ни нека странка или удружење. И на режимским и на опозиционим медијима причам искрено ,са стручног становишта, без обзира ко ме, где и шта питао. Дакле, тај став гласи: Ако тражиш од неког да се понаша одговорно, не можеш то да му тражиш у једном тренутку, а у другом да му не тражиш. Не можеш нешто да захтеваш оо другога, а да сам не поштујеш. Мораш да будеш пример, јер је народи као дете: реагује на твоје понашање. Ако ти ставиш ноге на клуб сто у дневној соби, дође дете преко пута тебе уради исто, а ти му кажеш: „Не стављају се ноге на сто, срам те било“ и удариш му „ћушку“, нормално да ће дете мислити да га кињаш, неће разумети. Ако маску морају сви да носе, носи се маску, потребна је дистанца – сви треба да је поштујуу. Нема скупова више од 50 људи у затвореном простору и то – важи за све, нема „овај концерт може, овај не“ нема „ова сахрана може, ова не“. Ко год да је умро, небитно је. Човеку који остане без оца, он је био најважнији,најмилији, он осећа највећу бол онај и жели да сахрани оца како доликује, неко хоће да ожени сина или да уда ћерку, за њега је то разлог за весеље. Зашто неко може да прави 18. рођендан или први, свеједно и да зове да позове 300 људи са музиком и да то гледа обичан свет, који то исто – не може да уради. Такве поруке су збуњујуће, утичу на то да људи једноставно полако спласну и кажу: „Ма нема разлога, кад он може, што не могу и ја!“ и то је крај. Онда добијете то збуњене дете које више не зна шта треба да ради. Када се повећа број заражених, а што је све последица тога, онда сада неко каже: „Народ је неодговоран, непослушан и бандоглав!“ А није – ти си непослушан, ти си бандоглав, ти не радиш како треба!

Бројни протести који су претходног викенда одржани широм Европе и у неким градовима Србије, најављивани су као протести против затварања и протести мале привреде, али су се понегде претворили у антивактерске протесте. Јесте ли разумели шта је тачно њихова сврха и против чега се они боре?

– Не знам. Боре се против неких својих демона. Направљен је фетиш од људских права. Свако се позива на своја права, што је стварно супер, али – нико се више не бави радничким, класним правима. Лепше је да се баве тим да ли да носе маску или не, лепше им је да оду њих 10 без маске у тржни центар и да мисле да су нешто урадили. Сигурно имају кредит, плаћају камату, имају посао који им је угрожен, морају да буду послушни и ово им је сада тренутак да покажу сами себи да су људи, да мисле да могу нешто да ураде против система, да су се изборили за своја права. Не видим да ће нешто да промене, а што је најгоре – раде против себе, против свог здравља и ништа неће променити.

Антиваксерски покрет последица је затупљивања људи деценијама и претварања грађанина као носиоца демократије у потрошача. Кад више није било потребно да људи буду образовани, кад више нема потребе да постоји научни, образовни, дечији ТВ програм и да се гради одговорно, благодетно друштво слободних грађана, слободних грађан, кад је постало битно само да је друштво потрошачко, настао је потрошач који не треба много да размишља. Он треба да купи и да реагује на рекламу. Што више да троши и што више да се задужује да би друштво било што богатије, то је тако направљен систем. Пар деценија након што смо сви постали потрошачко друштво, није чудо што су људи затупљени: изгубили су образовање, средња класа скоро више да и не постоји. Постоји само обесправљени радник који ради то што му све да да ради: просте, мануелне послове. Не треба много да размишља, јер су произвођачке линије направљене тако да могу да замене радника, а за мотање каблова не треба диплома. Кад имаш такве људе, онда можеш са њима да радиш шта хоћеш, они реагују на поруку. У исто време – имаш друштвене мреже, где свако може свакоме да пошаље поруку са два клика. Није овако само у Србији, него свуда у свету. Људи верују да је земља равна да постоје, чиповања кроз вакцине, да нас угрожава 5 Г мрежа, да нас прскају отровима из авиона. Све пролази, све може, и све је лакше него да признаш да постоји вирусна болест којом се баве вирусолози, инфектолози епидемиолози! – сматра саговорник.

Као пример, др Шеклер наводи да се ветеринари деценијама баве искорењивањем заразних болести код домаћих животиња. Код људи су оне биле решене са напретком медицине, а у ветерини је то било најважније, због чега су развијани капацитети и знања за сузбијање заразних болести животиња. Јавност не зна много о томе, односно – заинтересује се  тек  кад се појави нека болест која може да пређе на човека. Сви знају за свињски грип, за грозницу Западног Нила коју преносе комарци, али не знају да су се ветеринарске службе 2016. бориле против опасне болести болести крава која је дошла из Африке – болести квргаве коже или нодуларног дерматитиса. Решена је, истиче  саговорник, за неколико месеци:

– Имали смо боље резултате од било које европске земље, толико добре да су долазили да траже рецепте и механизме које смо примењивали, а ми смо примењивали два проста механизма: са једне стране вакцинацију, а са друге стране – строге мере контроле кретања за сузбијање епидемије. За разлику од људи, врло лако је крави ограничити кретање. Она неће да се одвеже сама, да купи аутобуску карту и да оде за Београд, то може само. Ангажовали смо војску и полицију, забранили рад сточним пијацама и болест је сузбијена за пар месеци. Иста ствар може да се уради код људи, али они су својеглави, свако мисли да зна, али већина само мисли да зна, а не зна. Најгора ствар је та заблуда и што човек може да слуша било кога, што на интернету може свашта да прочита. Толико сам будалаштина добијао, замоле ме људи:“Погледај, шта мислиш о овоме…?“ Погледам пет секунди и не треба даље да гледам, али размишљам: ко зна колико је то хиљада људи видело и ко зна колико њих је то без критичког става прихватило и шта после ти да радиш са таквим човеком? – рекао је он.

(Круг.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)