СВЕ ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ОВИХ СТВАРИ: У среду отварање кафића и ресторана? Расправа о релаксацији мера

Novosti online

29. 03. 2021. у 13:16

МЕРЕ за борбу против корона вирса могле би да буду релаксиране у среду, када би поново био дозвољен рад кафићима и ресторанима, али поново са одређеним ограничењима.

СВЕ ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ОВИХ СТВАРИ: У среду отварање кафића и ресторана? Расправа о релаксацији мера

Фото И. Маринковић

И ако је рано јутрос стигла информација да неће бити седнице Кирзног штаба која је наводно требала да буде одржана јутрос, Курир од својих извора сазнаје да се међу члновима Штаба и даље води оштра полемика о отварању угоститељских обејката.

- Већи део медицинског дела Кризног штаба је и даље против отаварања кафића и ресторана, који би радили до 18 или до 20 сати. Са друге стране, и ако су сви свесни да је приоритет да се сачувају људски животи, уз строго поштовања свих мера кафићи не морају да буду легло заразе, а са друге стране трпи и економија. Очигледно је да појединици не схватају озбиљност ситуације, па се и даље окупљају по кућним журкама или праве тајне корона журке које полиција редовно прекида. Зато је предлог да се кафићима и ресторанима омогући рад, али да све то буде строго конторлисано. Према неким најавама то би могло да се деси већ од среде. Сви су свесни да иде лепо време и да ће излетишта бити пуна колико год сви апеловали на грађане да то не чине - каже добро обавештени извор.

Према његовим речима, вероватно ће бити пооштрене мере за рад кафића, па ће тако размак између столова и гостију морати да буде већи, а локлаи ће моћи да примају мањи број људи него пре.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)