ХРВАТИ ПУНИ РЕЧИ ХВАЛЕ ЗА СРБИЈУ: Хиљаде људи слило се у Београд на вакцинацију - оно што би требало да обаве у својој држави

Танјуг

29. 03. 2021. у 12:20

БЕСПЛАТНО вакцинисање против вируса корона држављана из земља региона у Србији изазвало је јако позитиве рекције, пише хрватски портал Дневник и додаје да се хиљаде људи слило протеклог викенда у Београд и Нови Сад да би тамо направили оно, што би човек очекивао да као нормално може да обави у својој држави.

ХРВАТИ ПУНИ РЕЧИ ХВАЛЕ ЗА СРБИЈУ: Хиљаде људи слило се у Београд на вакцинацију - оно што би требало да обаве у својој држави

Фото: В.Данилов

На граничним прелазима са Србијем, из правца Хрватске и Босне и Херцеговине протеклог су се викенда створиле велике гужве, чекало се у километарским колонама, а све како би се отишло на вакцинисање.

Портал указује да је Србија понудила вакцину и страним држављанима по прилично једноставној процедури.

Поребно је, кажу, само се пријавити на платформи њихове еУправе и врло брзо добије се одговор и термин.

Према писању портала, вакцинација у Хрватској није добро организована, а у БиХ је корона, кажу, створила читав хаос.

- Тако су се током викенда испред центра за вакцинацију на Београдском сајму формирали дуги редови грађана Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Хрватске. Сви из земаља који имају проблема с недостатком вакцна и имају мали број процепљених - пише Дневник.

Подсећају да је ту била и посебна понуда Привредне коморе Србије, која је колегама из регионан понудила око 10.000 доза за њихове запослене, што су, кажу, многи оберучке прихватили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)