ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВЛАСНИКЕ ПАСА: Масовно бацају отрове, посебно пазите ако љубимце шетате овим деловима Београда

Novosti online

28. 03. 2021. у 15:29

УПОЗОРЕЊА да се отрови за псе масовно бацају по граду круже друштвеним мрежама. Из удружења БЕТА (Беттер Емпатхy Тоwардс Анималс) истичу да су им у току марта стално јављали где је бачен отров у Београду.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВЛАСНИКЕ ПАСА: Масовно бацају отрове, посебно пазите ако љубимце шетате овим деловима Београда

Љубимци у Ташмајданском парку

- Највише се дешавало на Новом Београду, цео потез од блокова до Бежанијске косе, као и на Врачару. И даље то траје... - истакли су из овог Удружења.

И у Фејсбук групи "Изгубљени и нађени пси у Београду" написано је да власници поведу рачуна уколико своје кућне љубимце шетају улицама Новог Београда.

Наиме, како се наводи, у појединим блоковима, бачен је отров, а већ је неколико паса отровано.

- Бачен отров у блоковима 61, 62, 63, 64, 70 и 45 на Новом Београду, Божа власнички пас и још пет паса отровано, блок 64 посебно, не пуштајте псе без повоца - наводи се у Фејсбук објави.

Власнички пас Божа повраћао је крв.

- Имао је и крвав пролив. Ветеринар је посумњао да је у питању отров креозан јер је Божа имао пуцање капилара у дигестивном тракту. Како ми је објашњено, ниједна бактерија ни вирус, то не могу тако брзо да ураде - објаснила је за Божина власница.

Из Јавног комуналног предузећа "Ветерина Београд" казали су да су почетком фебруара имали око осам пријава за сумњу да су кучићи у Ковилову и Сремчици отровани, а да у марту таквих пријава није било.

Фото: ЕПА

 

Пси у агонији, умирали за пола сата

У приградском насељу Сремчица у Београду смрт неколико паса узнемирила је становнике. Шест паса настрадало је у мукама наочиглед људи. Верују да су отровани.

Овај стравични догађај десио се почетком фебруара ове године.

Како је тада казала Јована Митровић из Удружења Алфа, ветеринар је потврдио њихове слутње. Међутим, послали су тела угинулих животиња и на обдукцију, као би добили што прецизније информације.

Казала нам је и да су се неприлике десиле у периоду од 4. до 6. фебруара, те да је у сваком дану страдало по два пса.

- Три дана трована су два по два. То су били пси испред зграде. Нису улични, већ намирени, вакцинисани, стерилисани, мирни. Неко воли, неко не воли, то је тако функционисало као и свуда у Београду, док неки манијак није то урадио. А могао је само да позове шинтере. Постоје хумани начини, а не да у агонији умиру - казала је раније наводећи да су се пси кочили и умирали за пола сата.

Фото архива

 

Ноћ, црне кесе, "Хигијена" и полиција и  у Панчеву

Стравичан наслов освануо је почетком марта кад је у Панчеву велики број лешева паса, највероватније отрованих, снимљен у кругу напуштеног панчевачког хотела Тамиш.

- Вечерас ми је другар јавио да му је стигла порука од неке цуре да је код хотела масовно тровање паса. Као велики љубитељ животиња сео сам у ауто и кренуо тамо, са намером да видим шта се дешава и позовем полицију, јер у датом тренутку нисам знао да ли је већ неко позвао.

Када сам стигао, "Хигијена" је већ била ту, а стигли су и инспектори, за пар минута је стигла и полиција. Колико сам успео да видим, у комбију су била два леша, у кесама пет, два су одведена код ветеринара, јер су још увек били живи, а поред је било ван кесе колико сам чуо два леша, али је полиција обуставила скупљање док се не уради увиђај - написао је тад на Фејсбуку Предраг Илић.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)