АП ПОХВАЛИЛА НАШУ ЗЕМЉУ: "Србија има обиље вакцина - код суседа несташица"

Танјуг

27. 03. 2021. у 14:11

АМЕРИЧКА новинска агенција АП пише данас о вакцинацији у Србији, и истиче да Србија може да се похвали обилљем вакцина, док код суседа влада несташица.

АП ПОХВАЛИЛА НАШУ ЗЕМЉУ: Србија има обиље вакцина - код суседа несташица

Фото: Танјуг

Америчка новинска агенција АП пише данас о вакцинацији у Србији, и истиче да Србија може да се похвали обилљем вакцина, док код суседа влада несташица.

АП примећује да су хиљаде људи похрлиле у Србију да би се вакцинисале, након што су српске власти понудиле бесплатне вакцине против корона вируса странцима током викенда.

Како се у тексту наводи, “дугачки редови Босанаца, Црногораца и Северних Македонаца, често и читаве породице, чекају испред главног центра за вакцинацију у главном граду Србије”.

- За разлику од Србије која се може похвалити обиљем залиха вакцина, већина њених балканских суседа бори се са несташицом и једва да је започела било какву масовну вакцинацију - пише агениција и напомиње да је Србија већ донирала мање количине вакцина Северној Македонији, Црној Гори и Босни.

Позивајући се на босанскохерцеговачке медије, америчка агенција помиње огромне редове аутомобила који су се формирали јутрос на граничним прелазима са Србијом.

У извештају се наводи да би босански бизнисмени такође требало да буду данас вакцинисани након што је српска Привредна комора понудила 10.000 доза својим колегама у региону.

Како наводи АП, Србија има једну од највиших стопа вакцинације у Европи, углавном захваљујући великим набавкама кинеских вакцина Синофарм и руских Спутњик В, уз Фајзер и АстраЗенеку.

АП наводи да је преко два милиона људи у земљи од седам милиона до сада добило најмање једну дозу, али и да је приметан пад интереса за вакцине, што званичници и лекари, како пише агенција, повезују са антиваксерским покретом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)