ОГРОМНЕ ГУЖВЕ НА САЈМУ: Почела вакцинација страних држављана, привредници из региона дошли по цепиво у Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Тањуг

27. 03. 2021. у 11:48

У СРБИЈИ је данас почела вакцинација привредника из региона, за које је Привредна комора Србије обезбедила 10.000 вакцина.

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ НА САЈМУ: Почела вакцинација страних држављана, привредници из региона дошли по цепиво у Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: В.Данилов

Око 7.500 привредника из економија региона Западног Балкана пријавило се за вакцинацију овог викенда у Србији која је обезбеђења преко регионалног Коморског инвестиционог форума у сарадњи са Владом Србије.

Председник Привредне коморе Србије и Управног одбора Коморског инвестиционог форума Марко Чадеж истакао је да је вакцинисање привредника региона важно јер су они у пословању упућени једни на друге и доста путују.

Обраћајући се испред Белеxпо центра у Београду, он је рекао како су приврдници свесни да нико у региону није острво и да то не може ни да се буде и навео да око 12.000 привредних субјеката из Србије сарађује са колегама у региону.

Међу пријављенима за викенд вакцинацију, која се поред два места у Београду, одвија и у Нишу, највише је привредника из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Албаније.

Чадеж је рекао да има и привредника са Косова иако је председник тамошње привредне коморе одбио позив да се прикључи.

Он је истакао да се за пар недеља у Србији на позив ПКС вакцинисало између 4.000 и 5.000 привредника из Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)