КОРОНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ, А НЕ ВАКЦИНА: Доктор Ђерлек изричит - Требају нам здраве породице, примите цепиво

Тањуг

26. 03. 2021. у 11:41

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек позвао је данас све студенте да се вакцинишу и нагласио да треба да знају да до стерилитета не доводи вакцина већ последице које изазива коронавирус.

КОРОНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ, А НЕ ВАКЦИНА: Доктор Ђерлек изричит - Требају нам здраве породице, примите цепиво

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Требају нам здраве породице, репродукција и повећање наталитета, а свеукупно здравље очуваћемо само уз помоћ вакцине - рекао је Ђерлек.

Државни секретар је додао да студенти не треба да се плаше вакцине, да треба да слушају струку, професоре, а не "др Гугла" и друштвене мреже.

- Вакцина помаже и штити. Ковид изазива пост вирусни синдром, то је мултисистемска болест која напада цео организам и срце, плућа и репродуктивне огране - рекао је Ђерлек и додао да разуме забринутост студената, али да морају да знају да вакцина спасава од обољевања, па и стерилитета.

Ђерлек је навео да је оперативни план вакцинације на снази, али да он може да буде измењен у случају да у одређеном тренутку нема вакцина за које се грађани определе.

Додао је да надлежни желе да истовремено заштите и старије грађане и младе, али да је много опасније ако се студенти не вакцинишу.

- Идемо како смо на почетку планирали, а то су ризичне групе - рекао је Ђерлек, који је упозорио и на сву бруталност британског соја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)