СВИ НА ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈУ: Привредне коморе Републике Српске и Црне Горе апеловале на своје чланове

С. М. - Б. Д.

26. 03. 2021. у 09:13

ПРИВРЕДНА комора Републике Српске позива све заинтересоване привреднике да се - попуњавањем упитника на интернет-страници ове институције - најкасније до данас у 10 сати пријаве зарад сачињавања списка по којем ће у Београду, 27. и 28. априла, бити могућа бесплатна вакцинација.

СВИ НА ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈУ: Привредне коморе Републике Српске и Црне Горе апеловале на своје чланове

Фото Привредна комора

Организатор акције је Привредна комора Србије - у сарадњи са Владом Србије и Коморским инвестиционим форумом земаља Западног Балкана - а позив се односи искључиво на привредна друштва из РС и правне облике организовања попут д.о.о, а.д., ортачких друштава, подружница... Имунизација је предвиђена за привреднике и њихове запослене, а обављаће се вакцином "Астра Зенеке".

Из Привредне коморе РС је прецизирано и то да превоз до Београда и назад привредници обезбеђују у сопственој режији, али су ослобођени плаћања вакцинације и обавезе поседовања негативног PCR теста приликом уласка у Србију, јер ће тамошња Привредна комора - управо по поменутим списковима - благовремено најавити њихов улазак у земљу...

ДОЗЕ ИЗ КОВАКСА СТИГЛЕ У САРАЈЕВО

НА Међународни аеродром у Сарајеву, јуче је слетео авион са 23.400 доза вакцине компаније "Фајзер", које је БиХ купила у оквиру механизма Ковакс. Поред ове пошиљке, до краја седмице се очекује и 26.400 доза вакцине "астра зенека".

Босна и Херцеговина је путем Ковакса наручила 1,2 милиона доза, а од Европске уније би требало да добије још 892.000.

С. М.

Истоветан позив својим члановима је упутила и Привредна комора Црне Горе. И за њих ће вакцинација у Београду бити организована 27. и 28. марта, а рок са пријављивање заинтересованих такође истиче данас у 10 сати.

ПОДГОРИЦА, Фото Привредна комора

- Позивамо све привреднике да искористе ову могућност и своје запослене за вакцинацију пријаве слањем имејла на адресу vakcinacija@pkcg.org. Није потребно заказивати термин имунизације, већ је довољно стићи на инфо-пулт вакциналног пункта на Београдском сајму, где ће надлежни проверити спискове и упутити заинтересоване на место предвиђено за даљу процедуру.

Фото СРНА

Иначе, Привредна комора Србије је обезбедила 10.000 вакцина "астра зенека" за привреднике и запослене из читавог региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)