ПОМЕН ЗА ВЛАДИКУ МИЛУТИНА: У суботу заупокојена литургија преминулом епископу ваљевском

Б. П. - В. М.

25. 03. 2021. у 09:15

У УТОРАК се навршава годину дана од како се упокојио епископ ваљевски Милутин, једна од првих жртава короне у Српској православној цркви и колубарском крају.

ПОМЕН ЗА ВЛАДИКУ МИЛУТИНА: У суботу заупокојена литургија преминулом епископу ваљевском

Фото: Б. Пузовић

Заупокојена литургија у Саборном храму у Ваљеву, биће служена у суботу, рекао нам је владика шабачки и администратор Епархије ваљевске СПЦ Лаврентије.

Епископ Лаврентије подсећа да је владика Милутин предано, вредно, марљиво и одговорно, предводио Епархију ваљевску од 2006. године, а пре тога са истим жаром и преданошћу и Аустралијско-Новозеландску.
- Владика Милутин је био драгоцено чедо наше епархије, јер је као дечак дошао у манастир Каону, коју је препородио у сваком погледу и био је одличан архијерејски намесник, а потом и заменик пре него што је ушао у ред архијереја – каже епископ Лаврентије. - Свим срцем је служио Богу и роду и зато га се увек радо сећамо као монаха и епископа за пример другима. Драго ми је што је био мој сарадник деценијама.
Шабачки епископ каже да ће у недељу служити заупокојену литургију у храму Светог Саве у Шапцу у знак сећања на још једног чувеног архијереја из ваљевског краја Јована (Велимировић), који се упокојио пре тачно 32 године, а на челу Епархије шабачко-ваљевске која је тада била целовита.
- Оставио ми је епархију уређену као најлепши врт, био је сјајан не само као епископ, већ и као професор и ректор Богословије показујући и речју и делима да је достојан синовац великог и светог владике Николаја Велимировића – каже владика Лаврентије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)