ДОКТОР ЂЕРЛЕК УПОЗОРИО: Очекује се пораст броја заражених, ситуацију је тешко контролисати!

Novosti online

24. 03. 2021. у 19:02

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је за РТС да у болницама има око 6.180 људи, као и да се очекује пораст бројева.

ДОКТОР ЂЕРЛЕК УПОЗОРИО: Очекује се пораст броја заражених, ситуацију је тешко контролисати!

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Људи се питају да ли су ове мере дале резултате, дале су резултате у смислу да се није драстично повећао број заражених, иако ових дана очекујемо још већи број - рекао је Ђерлек.

Додаје да ће врло брзо у ковид болницама бити више од 7.000 људи и напомиње да је ширење британског соја вируса неминовно, јер се углавном шири преко младих људи.

Ђерлек каже да је тешко контролисати ту ситуацију и истиче да није било вакцинације и да држава, није набавила велики број вакцина, да би било више од 10.000 новозаражених дневно.

Државни секретар је навео да је организован добар систем и да је дато 2,2 милиона доза.

- Мењамо мало стратегију, више не чекамо да нам људи долазе на вакциналне пултове. Крећемо ка дубини, ка народу и причамо са људима. Желимо што више да убрзамо имунизацију - нагласио је Ђерлек.

Такође, навео је да је Србија близу броја од милион градана који су комплетно вакцинисани.

- Желимо да до краја јуна тај број буде два и по милиона. На 2,5 милиона вакцинисаних ћемо моћи лакше да дишемо. Позивам младе људе да се одазову вакцинацији. Не смемо допустити да оволики труд и успех грађана и државе пропадне - рекао је Ђерлек.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)