НАЈЈАЧА ПОРУКА РУСА НА ГОДИШЊИЦУ БОМБАРДОВАЊА: Американцима рекли у лице - Ми ћемо увек памтити! (ВИДЕО)

Новости онлине

24. 03. 2021. у 18:43

АМБАСАДА Руске Федерације у Сједињеним Државама у знак сећања на жртве НАТО агресије објавила је на друштвеним мрежама Твитер и Фејсбук филмове са којим је подсетила све кориснике на једнострану акцију са којом је погажено међународно право у пролеће 1999. године.

НАЈЈАЧА ПОРУКА РУСА НА ГОДИШЊИЦУ БОМБАРДОВАЊА: Американцима рекли у лице - Ми ћемо увек памтити! (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

- НАТО је започео бомбардовање Југославије. По први пут од Другог светског рата извршена је агресија на суверену европску нацију, активног учесника антихитлеровске коалиције, једног од оснивача УН - написала је амбасада Руске Федерације у Вашингтону.

Испод коментара остављен је видео прилог о НАТО агресији на Савезну Републику Југославију, уз песму "Црвен цвете".

Варварски ваздушни удари убили су око 2.000 цивила, укључујући 89 деце. Хиљаде цивилних објеката уништено је у десетинама градова. Аутономна покрајина Косово је насилно одвојена од Србије. Преко 200.000 неалбанских становника било је приморано да напусти своје домове. Делујући под окриљем НАТО ваздушних удара, косовски Албанци су починили ужасне злочине, укључујући и отмицу Срба због нелегалне продаје органа. Међутим, против њих још увек није подигнута никаква оптужница.

НАТО агресија 1999 на Југославију постала је први оружани напад на суверену европску државу после 1945.

Према доступним изворима, лансирано је 2.300 ракета и 14.000 бомби, укључујући муницију са осиромашеним уранијумом и касетним бомбама, баченим током НАТО агресије на Југославију 1999 године. Специјалисти из Министарства за ванредне ситуације Русије спроводе хуманитарни разминирање у Србији од 2008. године и деактивирали су бројне неексплодиране НАТО пројектиле и муницију.

Након војне операције, око 200.000 Срба напустило је своје домове на Косову, страхујући од репресалија.

Данас је Косово главни извор балканске нестабилности и кризе. Ми ћемо увек памтити - написала је амбасада Русије у САД.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Zavram

24.03.2021. 20:14

Свака част браћи Русима, који су на овај начин подсетили злочинце на сва злодела и несреће, које су нанели СР Југославији - Србији, за време НАТО агресије! Подсетили су их на највећу њихову бруку и срамоту, и пред Богом, и пред људима, јер су Србију, одлукама безумника, побеснелих паса, жељних крви, хтели да претворе у прах и пепео. И то, на прагу 21.века. Починили су светогрђе, које ће добромислећи људи и народи упамтити и осуђивати, док је света и века. А шта је урадила наша амбасада? Нека су вечне Русија и Србија,и све пријатељске земље. које нису признале крвљу недужних окупано и отето Косово и Метохију.