НЕПРИЈАТЕЉСКИ АВИОНИ ИЗВРШИЛИ СУ ПРВЕ НАПАДЕ: Овако нам су нам пре 22 године саопштене вести о почетку бомбардовања (ВИДЕО)

Novosti online

24. 03. 2021. у 14:36

ПОШТОВАНИ гледаоци, добро вече...Непријатељски авиони агресорских НАТО снага око 20 часова извршили су прве ракетне нападе на нашу земљу. Авијација НАТО-а је у првом таласу агресија гађала циљеве у Приштини, Куршумлији, Даниловграду, Новом Саду, Панчеву и Подгорици...

НЕПРИЈАТЕЉСКИ АВИОНИ ИЗВРШИЛИ СУ ПРВЕ НАПАДЕ: Овако нам су нам пре 22 године саопштене вести о почетку бомбардовања (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/Принтскрин

У једном од првих дневника 24. марта 1999. године, дана кад је почело НАТО бомбардовање Југославије управо ово су биле једне од речи водитеља који је саопштио најтеже могуће вести за нашу земљу, и најавио пакао који је потом трајао 78 дана.

Иако је народ, како се причао, наслућивао да ће се нешто десити, то су сазнали ипак са малих екрана...О томе се управо у медијима слушало наредних 78 дана...

Водитељ РТС-а у Дневнику је рекао да је непријатељ користио ваздушни простор Хрватске, Мађарске и Албаније.

Водитељ је затим прочитао саопштење Генералштаба, које је нападе потврдило.

Како је изгледао први дневник који нам је саопштио да почиње напад на нашу земљу у којем је, како је касније објављено, убијено 2.500 људи од којих 79 деце, погледајте у видео снимку испод:

Подсетимо, пре тачно 22 године на данашњи дан започели су ваздушни напади НАТО снага на Србију, односно тадашњу Савезну Републику Југославију. За 78 дана, колико су трајали напади, према појединим изворима погинуло је између 1.200 и 2.500 људи. Укупан број жртава није званично утврђен.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

mr Predrag M Vuletić

24.03.2021. 18:39

Први пројектил који је пао на Крушик,пао је на фабрику Крушик Акумулатори,Била је то ласерски вођена америчка ракета Меверик,која је направила огроман кратер пречника преко 10 и дубине неколико метара. У свој тој тузи и револту једна ствар баш нас је насмејала јер је у уништеној згради остао неким чудом само један зид и на њему окачена такође нетакнута Титова слика. Али нас је разбеснео и догађај осам година касније када смо сопственим снагама испред тек обновљене фабрике направили споменик од делова те ракете а који су нови власници хтели да склоне али смо их спречили.