НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ ДА СУ ИХ ПРОНАШЛИ: Разбијена корона журка дубоко у шуми, у викендици било више од 70 људи

Новости онлине

23. 03. 2021. у 18:45

ШАБАЧКА Комунална полиција током викенда прекинула је корона журку на којој је, према проценама ове службе, било између 60 и 70 младих. Против власника биће покренут прекршајни поступак.

НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ ДА СУ ИХ ПРОНАШЛИ: Разбијена корона журка дубоко у шуми, у викендици било више од 70 људи

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Комунална полиција добила је дојаву да се у викендици обраслој шумом, двадесетак километара од Шапца, у време забране окупљања, организује журка. Иако нису имали прецизну локацију, трагали су док нису пронашли кућу окружену растињем, одакле је допирала музика.

- Када смо се ми појавили, њихов коментар је био: "Како сте нас пронашли кад смо се баш добро сакрили?" - прича начелник Комуналне милиције Борко Јекић и додаје да су у оваквим ситуацијама дојаве грађана драгоцене.

Он напомиње да има оних који јављају комуналној милицији и да подржавају њихове акције.

И поред тога, група младих, одлучила је да направи за себе забаву мало даље од града, верујући да их неће ухватити.

- У тренутку упада затечено је 31 лице, али према нашим информацијама ту је било и до 70 младих пре него што смо се ми појавили. Власник викендице где је журка откривена преузео је одговорност и против њега биће покренут прекршајни поступак. Суд ће одлучити која ће казна бити, али се она креће у распону од 50 па до 150 хиљада динара - истиче Борко Јекић.

Скоро да нема викенда у Шапцу да комунална полиција не прекине корона журку. Прошле недеље открили су окупљен већи број људи такође у приградском насељу, а пре петнаестак дана прекинули су корона журку са 20 малолетника, који су у кафић улазили уз помоћ шифроване поруке. И поред сталних контрола и драконских казни, пракса кршења мера се наставља.

- У току последња четири дана ми смо преконтролисали 886 објеката и уручили смо чак 16 прекршајних налога. Реч је о сеоском подручју где се углавном организују журке, док смо у граду имали два спортска објекта где је организован мали фудбал, а било је и кладионица које су кршиле наредбу о радним времену – закључује Јекић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)