КО СЕ ВАКЦИНИШЕ, ДОБИЈА БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА КОНЦЕРТ: Горан Весић жели да се захвали одговорним грађанима

Танјуг

23. 03. 2021. у 09:24

НА СЕДНИЦИ Кризног штаба Београд ће тражити да се отворе угоститељски објекти и тржни центри, да буде отворено све, али у контролисаним условима уз стриктно поштовање мера и наставак вакцинације која је кључна за излазак из пандемије, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

КО СЕ ВАКЦИНИШЕ, ДОБИЈА БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА КОНЦЕРТ: Горан Весић жели да се захвали одговорним грађанима

Фото: П. Митић

Он је изнео најновије податке да је до синоћ у Београду вакцинисано 411.434 грађана односно 29,23 одсто укупне пунолетне популације, а ревакцинисано 237.479 односно 18,29 одсто пунолетног становништва.

Весић је на ТВ Пинк оценио да пошто је Србија најуспешнија у Европи по вакцинацији, треба да креира мере, јер је захваљујући председнику Вучићу први пут у историји у прилици да намеће стандарде у свету, а не да преписује неуспешне моделе других земаља.

- Не постоји дилема здравље или посао, морамо да нађемо начин да се сачувају радна места и здравље људи. Ово није само здравствена него и друштвена и економска криза. Мој посао је да сачувам радна места, али разумем лекаре који се на првој линији фронта боре за здравље становништва-, истакао је Весић, саопшио је Беоинфо.

Он ње указао да је Србија дала више од шест милијадри евра за помоћ привреди у пандемији.

- Зато је потребно да се задрже радна места, јер ми нисмо богата земља попут Немачке да издржимо да ништа не ради. Ако се придржавате свих мера људи ће бити заштићени. Хајде да могућимо да економија ради, али и да се настави са вакцинацијом. Београд је најбољи регион у Србији по вакцинацији, јер се ми сваки дан тиме бавимо - нагласио је Весић.

Он очекује да ће до 1. априла број вакцинисаних у Београду прећи број од 500.000 и 300.000 ревакцинисаних што је велики успех. - Оно на чему сам веома поносан је да је у популацији од 65 до 74 године вакцинисано 58,39 одсто грађана, а то значи од је од 1.000 вакцинисано 583 грађана те доби - , истакао је Весић.

Он је подсетио да је Београд први увео организаовану и вакцинацију по селима помоћу 52 мобилне екипе, а покренута је и вакцинација у предузећима преко Привредне коморе.

Весић је рекао да се Београд припрема за време када ће туристи почети поново да долазе.

- Разговарали смо о томе да се издају сертификати за хотеле где се попштују све мере и где су сви запослени вацинисани јер туризам је наша велиика шанса, Београд је 2019. године од тузризма зарадио мијираду евра. Припремамо за јуни два велика концерта наших познатих звезда где ће бесплатне карте моћи да добију они који су вакцинисани. На тај начин желимо да захвалимо људима који су се ревакцинисали и то није никаква дискриминација - , истакао је заменик градоначелника.

Он је нагласио да је важно да људи раде и да поштујемо мере и сви они који крше мере морају за то да одговарају.

- Београдска комунална милиција и инспеција су написале више казни него све друге локалне самоуправе. Ми смо први подносили кривичне пријаве за организаторе журки и ти људи су највише наносили штету управо угоститељима који су се придржавали свих мера. Београд се понаша одговорно и зато не треба да плаћа цех оних који се нису придржавали мера -, истакао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)