"ТРЕБА ДА РАДЕ СВИ": Горан Весић се залаже за прилагођавање мера тренутној ситуацији у Србији

Новости онјалн

22. 03. 2021. у 09:52

ДОБРО је што према одлуци Владе Србије од данас поново раде скоро све компаније из сектора услуга - рекао је заменик градоначелника, Горан Весић, гостујући у јутарњем програму једне телевизије, и додао да ће Град Београд на седници Кризног штаба, која се очекује средином недеље, тражити да се отворе угоститељски објекти и тржни центри.

ТРЕБА ДА РАДЕ СВИ:  Горан Весић се залаже за прилагођавање мера тренутној ситуацији у Србији

Фото Танјуг

- Захвалан сам премијерки Брнабић која је поново уложила велики напор да пронађе меру између заштите јавног здравља и потребе да привреда ради. Могу да разумем лекаре који епидемију посматрају само са здравственог аспекта, јер се налазе на првој линији фронта у борби против епидемије. Ипак, епидемија не изазива само здравствену већ и економску и друштвену кризу. Зато мере које се предузимају морају да одговарају потребама здравствене заштите, али и да омогуће да привреда ради - истакао је даље.

Такође напомиње да од данас поново ради већи део компанија у сектору услуга, што Београд тражи од прошле среде када су уведене рестриктивније мере. - Добро је да је и угоститељским објектима од данас дозвољена макар шалтерска продаја. Ипак, сматрам да треба дозволити потпуни рад и угоститељским објектима, као и тржним центрима, уз стриктно поштовање епидемиолошких мера. То ћу тражити на седници Кризног штаба која је најављена за средину недеље - рекао је Горан Весић.

Поновио је да је Србија једна од најуспешнијих земаља света у вакцинацији. - Успешнији смо од Немачке или Француске које имају више заражених и мање вакцинисаних у односу на број становника. Не знам зашто преписујемо њихове мере које су се показале безуспешним. Када их већ преписујемо, зашто нисмо преписали њихове мере којима су уређивали рад ски-центара већ смо допустили хаос на Копаонику и на Златибору, где су кафићи и ресторани радили до јутарњих часова, а због чега се повећао број заражених. Можемо да се поредимо са Израелом - додао је.

Србија је у прилици да буде пример другима, да намеће стандарде и решења и креира нове политике. Зато ми треба да имамо мере које су прилагођене нашој ситуацији, која је боља него у многим земљама света - истиче заменик градоначелника Београда, и додаје да - излазак из садашње кризе Град Београд види у масовној вакцинацији и строгом поштовању епидемиолошких мера, уз дозволу да привреда нормално ради - .

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sreten

22.03.2021. 09:56

Batajnica,Nova Pazova,Stara Pazova i Indjija su se svi saglasili da otvore sve restorane i kafice danas sinhronizovano.Svaki pokusaj da im blokirate rad rezultovace blokadom auto puta Beograd Novi Sad i auto puta i starog puta .