ОГЛАСИЛА СЕ КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ УОЧИ ВАЖНЕ СЕДНИЦЕ: Свакодневно губимо животе, имамо људе у болницама и оне које играју коло!

Novosti online

21. 03. 2021. у 14:06

МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић прокоментарисала је епидемиолошку ситуацију у нашој земљи пред седницу Кризног штаба.

ОГЛАСИЛА СЕ КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ УОЧИ ВАЖНЕ СЕДНИЦЕ: Свакодневно губимо животе, имамо људе у болницама и оне које играју коло!

Фото: Принтсцреен

- Бројеви говоре сами по себи, али то нису бројеви, то су стварни људи који нам умиру свакодневно. Имамо ових дана два паралелна света - људе који су у болницама, и људе на улицама људе који излазе, друже се, играју коло и не поштују мере - рекла је она за ТВ Прва.

Тепавчевић је истакла да су лекари већ више од годину дана на граници физичке издржљивости и да са друге стране има несавесних грађана и многих који трпе последице те да је тешко у тој ситуацији разматрати мере које су најпримереније.

- На почетку је било људи који су говорили да ова болест не постоји. Чак и сада можемо чути изјаве таквог типа. Међутим, данас више не постоји особа која не познаје неког ко се није разболео или нажалост преминуо. То је наша реалност - рекла је она.

Највећи број наших грађана се понаша одговорно и савесно од самог почетка.

- Ми говоримо о малом броју људи који се понаша на неприкладан начин. Љуте се они који поштују мере. Када би особе које иду на ризична окупљања и одбијају да се вакцинишу схватиле да не угрожавају само себе, они угрожавају здравље свих нас - рекла је др Тепавчевић.

Она напомиње да борба са короном траје већ више од једне године, да се не види крај нестанка вируса и да морамо да научимо да живимо са њим.

Да подсетимо, медицински део Кризног штаба мишљења је да би затварање требало да траје још најмање недељу дана.

Они ће данас направити пресек и одржати састанак са премијерком Аном Брнабић о евентуалним изменама епидемиолошких мера, пред сутрашњу седницу Кризног штаба.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Jasmina

21.03.2021. 14:59

Ministarstvo koje se bavi socijalnom zastitom, na celusa novom ministarkom ima priliku da dokaze da im je zaista stalo samo do dobrobiti dece: preispitajte, u celoj drzavi, sve dosadasnje sumnjive slucajeve oduzimanja dece i davanja na usvojenje, narocito u situacijama u kojima je siromastvo bio presudni razlog za oduzimanje, sigurna sam da je broj zloupotreba vise nego zanemarljiv