РАК НИЈЕ У КАРАНТИНУ, ПРОВЕРИ СВОЈЕ ГРУДИ: Обележен Национални дан борбе против рака дојке, сваке године нам умре 1.600 жена! (ФОТО)

Novosti online

20. 03. 2021. у 21:51

У БЕОГРАДУ су се јутрос окупили наши суграђани који су једногласно послали важну поруку САМОПРЕГЛЕД МОЖЕ ДА СПАСИ ТВОЈ ЖИВОТ, а све у циљу обележавања Националног дана борбе против рака дојке који се у Србији обележава 20. марта.

РАК НИЈЕ У КАРАНТИНУ, ПРОВЕРИ СВОЈЕ ГРУДИ: Обележен Национални дан борбе против рака дојке, сваке године нам умре 1.600 жена! (ФОТО)

Фото: Промо

У Србији сваке године око 4.600 жена оболи од овог злоћудног тумора, а чак 1.600 умре од ове болести. Статистика каже да једна од осам жена током свог живота оболи од рака дојке, а услед пандемије која је парализовала свет, многе жене су запоставиле свој редован годишњи преглед груди и због тога је број оболелих жена ове године значајно виши.

Са жељом да алармира своје суграђанке, запослени из агенције Пинк Елепхант покренули су грађанску иницијативу и у сарадњи са Удружењем Жена уз Жену и студентском организацијом ИФМСА Сербиа организовали су низ друштвено одговорних акција и пружили подршку женама које сада воде своју битку против рака дојке, али и подстакли Београђанке да већ данас обаве самопреглед.

- Желели смо да свој креативни потенцијал и знање усмеримо ка отварању изузетно важне теме за нашу читаву нацију и захвални смо свима који су се одазвали нашем позиву - поручују запослени Пинк Елефанта.

Председница Удружења грађана Жена уз Жену, Ана Дорник, која се лечи од карцинома дојке подржала је ову акцију својим присуством и најавила почетак рада своје организације која ће пружати психолошку помоћ свим женама које се боре против ове опаке болести. Међу онима који су подржали ову иницијативу нашле су се многе познате и јавне личности, као и компаније које су препознале значај ове друштвене акције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)